Afbeelding

WOZ-gegevens vanaf nu zelf in te zien en te wijzigen

Door: Amy Klaverveld Algemeen

WEST-BRABANT - Woningeigenaren kunnen vanaf nu hun eigen WOZ-gegevens eventueel wijzigen. Dit kan via de interactieve tool 'Mijn WOZ voormelding' van Belastingsamenwerking West-Brabant. 

Objectkenmerken van woningen als aanbouw of een dakkapel kunnen via de tool ingezien worden. Woningeigenaren hebben dan twee mogelijkheden: de gegevens bevestigen of een wijziging doorgeven. De tool is onder andere actief voor alle woningen in de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert.

Belastingsamenwerking West-Brabant beheert de administratieve woninggegevens, maar de eigenaren hebben natuurlijk het beste zicht op de situatie. Door de gegevens te controleren en waar nodig te wijzigen, kan de WOZ-waarde van de woning nauwkeuriger worden vastgesteld. Ook voorkomt het correcties en bezwaren achteraf. De WOZ-waarde van woningen worden in februari 2019 vastgesteld.

De WOZ-gegevens zijn eenvoudig in te zien op de site van Belastingsamenwerking West-Brabant. Via de knop 'Mijn WOZ voormeldig' opent dan de tool. Na het inloggen via de persoonlijke DigiD zijn alle gegevens zichtbaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief