De winnaars van de Gas op je Clubkas actie. FOTO STELLA MARIJNISSEN
De winnaars van de Gas op je Clubkas actie. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Tien winnaars kunnen clubkas spekken

ETTEN-LEUR – Tien vrolijke winnaars bij de Gas op je Clubkas actie van Verkeersschool Blom. Maandagavond werd bekend gemaakt welke vereniging of stichting een extraatje in de clubkas kon storten. De actie was ter ere van het vijftigjarig bestaan van het bedrijf en directeur Reggy Heijens vond dit een uitstekende gelegenheid om 'wat terug te doen voor Etten-Leur, want we rijden immers vaak genoeg in de pad …'


"We hadden op 1 juni een feestavond ter ere van ons vijftigjarig bestaan. Er waren veel belangstellenden en we openden een rekening zodat onze gasten daar iets op konden storten voor het lokale verenigingsleven. Die actie bracht ongeveer 5.000 euro op." Met die woorden opende directeur Reggy Heijens de feestelijke avond waar vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen in spanning afwachtten wat hen ten deel zou vallen.

Aanmeldingen

"We hebben veel aanmeldingen gekregen van bijna zeventig stichtingen en verenigingen. Dat is veel, het algemene beeld is een terugtredende gemeente op het gebied van subsidiebeleid en bezuinigingen alom. Bedrijven worden ontzettend veel benaderd voor allerlei bijdragen. Onze actie nu is eenmalig. Onze voorwaarden waren dat bijdragen verleend zouden worden aan doelen in de gemeente Etten-Leur, verdeeld onder jong en oud, cultuur, sport en spel en maatschappelijk. Maar géén losse feestclubs" aldus een gedreven Heijens die eveneens voorzitter is van de IKE (Industriële Kring Etten-Leur).

Punten

Niet elke vereniging of stichting kon worden blij gemaakt. Daar ging een selectie aan vooraf. Het aantal 'likes' van een vereniging op facebook leverde punten op. Daarnaast gaf een driekoppige jury bestaande uit personeelsleden van het bedrijf ook punten "want niet iedereen is tenslotte even bedreven met of thuis op facebook" verklaarde Heijens. Het resultaat was de overhandiging van een tiental cheques in waarde variërend van 250 tot 1.000 euro.

Veiligheid

Vier organisaties mochten 250 euro in ontvangst nemen en drie clubs konden 500 euro op hun bankrekening laten bijschrijven, waaronder zwem- en waterpoloclub DIO die graag een clinic Reddend Zwemmen wil organiseren. "Wij veiligheid op en rond de weg, jullie veiligheid in en om het water, dat lijkt ons een uitstekend doel" zei Heijens. Stichting Leergeld, die gezinnen met kinderen die in armoede leven ondersteunt, mocht eveneens 500 euro in ontvangst nemen. "We kunnen dat geld heel goed gebruiken, elk jaar zijn er toch meer kinderen die hulp nodig hebben dan we begroten. We komen eigenlijk altijd te kort" aldus voorzitter Ton Vermeulen. Een carnavalsvereniging hoorde er ook bij. 'Te Gek' mocht de donatie in de carnavalswagen steken. "Jullie hadden de meeste facebook likes. Daarnaast hebben jullie een zeer goede motivatie voor veiligheid voor, tijdens en na de optocht. En ja, carnaval is onderdeel van onze cultuur, hoort ook weer bij Pasen." De 500 euro's waren, volgens zeggen, overigens niet bestemd voor het drinken van bier.

Hoofdprijs

Sportvereniging DIO wil van de geschonken 750 euro balkverbreders en turnblokken kopen, de Achtertuin spaart voor de aanschaf van een AED (automatische externe defibrillator) en de overkoepelende organisatie van de drie scoutingverenigingen van Etten-Leur ging er met de hoofdprijs vandoor. De 1.000 euro's die zij in ontvangst mochten nemen zijn bestemd voor workshops of cursussen voor hun kaderleden.

Extraatje

Daarnaast waren er een viertal verenigingen, modelspoorvereniging Baroniespoor, de Vicentiusvereniging, stichting Internationale Vrouwendag (Sival) en stichting Jeugdland die, ondanks dat zij niet tot de winnaars behoorden, toch een extraatje van 100 euro kregen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Timmerlieden

Roosendaal

Inkoopassistent

Werkendam

Diverse vacatures

Halsteren

Diversen

Breda

Diverse vacatures

Halsteren

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief