Archieffoto: Peter Houtepen

Grotere terrassen in centrum Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De zomerterrassen op het Marktplein, het Raadhuisplein en het pleintje Hof van den Houte/Markthof in het centrum van Etten-Leur mogen met ingang van maart 2019, wanneer het terrasseizoen begint, groter worden uitgestald. 


De ervaringen van de deelnemende horeca-ondernemers zijn over het algemeen positief tot zeer positief. Vooral de afgelopen twee jaar heeft de uitbreiding voor de ondernemers effect gehad en de bezoekers waarderen de grotere terrasvoering.

Er is sprake van meer bedrijvigheid en gedeeltelijke verlevendiging van de centrumpleinen. Het terras op het pleintje Hof van den Houte/Markthof levert een meerwaarde op voor de aantrekkelijkheid van het winkelgebied. 

Voor terrassen op de centrale zone van de Markt is de afgelopen jaren te weinig draagvlak gebleken. Ten opzichte van het centrumgebied wordt de ligging als te excentrisch ervaren en levert dit geen meerwaarde op voor levendigheid en beleving. Op deze locatie wordt de uitbreiding van de zomerterrassen dan ook niet voortgezet.

Voor de ijssalon bij de Moeierboom op het Marktplein (zonder bedieningsfaciliteiten) worden in overleg met de ondernemer extra maatregelen genomen en een concrete begrenzing afgesproken ten aanzien van de locatie en met het oog op de veiligheid. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief