Afbeelding
Foto: Jack Konings

Eisenpakket verbouwing Juvenaat wordt versoepeld

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – Het gemeentebestuur heeft de eisen voor woningbouw in het complex van het voormalige Juvenaat van de Broeders van Liefde aan de Edward Poppelaan in Etten-Leur versoepeld. Reden is dat er tot nu toe geen projectontwikkelaar was die de klus kon klaren volgens het eerder gestelde eisenpakket.

De gemeenteraad wilde eerder dat het complete internaatsgebouw behouden bleef. Daar hoort ook de kapel bij. Het college stelt nu voor om de teugels te laten vieren. Zo mag de kapel nu wel ingrijpend worden verbouwd. "De gebedsgang is niet lang meer heilig", zo geeft wethouder Kees van Aert aan. Het voormalig badhuis mag ook worden gesloopt.

Gevels

Het college stelt voor om het maximum aantal woningen op het terrein van het Juvenaat vast te stellen op 120. 75 woningen zijn gesitueerd op de Zonnekamer-stad. Het grootste gedeelte van de huizen bestaat uit appartementen. De hoofdgebouw van het Juvenaat moet blijven staan. Ook dienen de gevels zoveel mogelijk in stand te blijven. De gemeenteraad dient maandag 17 december nog wel akkoord te gaan.

Het Juvenaat was decennia lang in gebruik als internaat door de Broeders van Liefde. Veel kinderen die in het internaat woonden, gingen naar de nabijgelegen Don Bosco-school.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief