De gemeente wil af van ongeoorloofd gebruik van gemeentegrond aan de Attenlakenseweg.
De gemeente wil af van ongeoorloofd gebruik van gemeentegrond aan de Attenlakenseweg. (Foto: Monique Jansen)

Bewoners Attelakenseweg willen gemeentegrond houden

ETTEN-LEUR - Het CDA zet vraagtekens bij het proces van de gemeente Etten-Leur om gemeentegrond aan de Attelakenseweg terug in gebruik te nemen. De gemeente wil een stuk van het fietspad verplaatsen. Daarvoor is gemeentegrond nodig, maar uit onderzoek blijkt dat veel bewoners van de Attelakenseweg de benodigde stukken daarvan bij hun voortuin hebben betrokken.


De reconstructie van de Attelakenseweg is nodig voor de verkeersveiligheid. Ook wordt de weg een stuk stiller. Daarnaast komen er drempels. De fietspaden worden een stukje omgelegd, zodat de bomenrij blijft behouden.

Grote gevolgen

Dat heeft grote gevolgen voor veel bewoners. Uit onderzoek van het Kadaster blijkt dat veel woningeigenaren in het verleden gemeentegrond bij hun voortuin hebben betrokken. De gemeente wil nu dat deze stukken terug worden gegeven. Daarvoor is een procedure opgestart. Volgens CDA-fractievoorzitter Ronnie Buiks verloopt dit proces niet goed. Zo zou er volgens betrokken bewoners een vervolgbijeenkomst worden gepland, maar is dat nog niet steeds niet gebeurd.

Verjaringsrecht

Ook zijn er omwonenden die kunnen aantonen dat ze de gronden meer dan twintig jaar geleden in gebruik hebben genomen. Zij willen een beroep doen op het verjaringsrecht. De gemeente werkt daar niet zomaar aan mee. De Gemeentewet verlangt namelijk van het college van burgemeester en wethouders dat alles uit de kast wordt getrokken om verlies van gemeentegrond door verjaring te voorkomen.

Terugkoppeling

Ronnie Buiks vraagt zich af of alle bewoners terugkoppeling hebben gehad op hun vragen, nadat ze een persoonlijk gesprek hebben gevoerd met de vertegenwoordiger van de gemeente. Daarnaast wil hij weten of de gemeente actuele kadastrale kaarten gebruikt: "Mensen hebben dit weekend kaarten ontvangen waarin geen juiste gegevens zijn opgenomen." Het CDA verzoekt het college tenslotte om op korte termijn alsnog een bijeenkomst te organiseren voor de omgeving. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief