Foto: Stella Marijnissen

Nieuwjaarsreceptie met een feesthoedje

ETTEN-LEUR - De nieuwjaarsreceptie die de gemeente maandagavond hield om de inwoners van Etten-Leur de gelegenheid te geven om burgemeester en wethouders een gelukkig nieuwjaar te wensen en vice versa, werd dit jaar op een ongewone doch aantrekkelijke locatie gehouden. In de recreatieruimte van spiksplinternieuw zwembad De Banakker konden de goede wensen uitgewisseld worden, terwijl op de achtergrond de zwemmers hun baantjes trokken.


DOOR STELLA MARIJNISSEN

De parkeerplaats van sportfondsenbad de Banakker stond helemaal vol. Boeren, burgers en buitenlui waren niet degene die acte de présence gaven tijdens de nieuwjaarsreceptie, maar wel vele vertegenwoordigers van organisaties, verenigingen, het bedrijfsleven en de Etten-Leurse politiek. Daarnaast waren de oud-burgemeesters Hans van Agt en Heleen van Rijnbach aanwezig. Het was een drukke en gezellige bijeenkomst waarbij het zicht op het zwembad en zijn sportieve sporters een extra dimensie gaven aan een ontspannen samenzijn.

Handen

Met een drankje in de hand en daarbij een goocheltruc met hapje, want drinken, praten en eten tegelijkertijd is tamelijk lastig, werden kennismakingen vernieuwd en werd bijgepraat na een paar weken van de relatieve rust van de feestdagen. Burgemeester Miranda de Vries schudde handen geflankeerd door de wethouders Kees van Aert en Martin van der Bijl. Daarnaast stonden ook plaatsvervangend wethouder Jan Paantjens en nieuwkomer gemeentesecretaris Cor Smits.

Samen

In haar nieuwjaarstoespraak blikte burgemeester De Vries terug op een jaar vol zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder momenten, woorden die zij vorig jaar uitte bij haar eerste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van Etten-Leur. "Ik heb kennis gemaakt met Etten-Leur. Fijne ontmoetingen gehad, naar aanleiding van mijn oproep met heel veel verschillende mensen, verenigingen, vrijwilligers kennis gemaakt. De kracht van samen is duidelijk voelbaar!" Zij memoreerde onder andere de gemeenteraadsverkiezingen, het afscheid van gemeentesecretaris Barbera Silvis en de verwelkoming van Cor Smits als opvolger van Silvis.

Trots

"Kijkend naar foto's van vorig jaar vallen me een aantal dingen op: een lustrum van het Etten-Leurse kerstcircus, onze nominatie voor fietsstad 2018, de opening van onze nieuwste Brede school Sonate, het digitale trouwportaal, de skatebaan, de gedenkparken, het nieuwe zwembad. Ik ben trots op inwoners, ondernemers, onderwijs, verenigingen, stichtingen en clubs die ongelooflijk veel hebben mogelijk gemaakt."

Dialoog

Daarnaast deed De Vries, namens de gemeenteraad, een oproep aan de inwoners om mee te denken. "De gemeenteraadsleden proberen de best mogelijke besluiten te nemen, maar zoals in de toekomstvisie staat: we kunnen het alleen als we het samen doen. Elkaar blijven ontmoeten is juist dan belangrijk, met elkaar in dialoog of het nu gaat over bouwhoogte en woningbouwlocaties, vuurwerk of afvalverzameling. Met elkaar in dialoog komen we verder en overbruggen we vaak verschillen van inzicht."

Verjaardag

De receptie werd muzikaal sfeervol ondersteund door zangeres Vera Willers, die op de gitaar begeleid werd door haar broer Jelle. Zij komen uit Hoeven, maar zijn beide ex-leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE). De avond had nog een bijzonder tintje want de burgemeester vierde tegelijkertijd haar verjaardag. Uiteraard werd zij toegezongen door de aanwezigen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief