Koen Joosen ontmoet papa Jay Lopez bij Eva Jinek

ETTEN-LEUR - Koen Joosen uit Etten-Leur heeft dinsdagavond laat een eerste ontmoeting gehad met papa Jay Lopez uit Rotterdam. De ontmoeting vond plaats in het tv-programma Jinek op NPO 1.


De alleenstaande vader Jay met zijn vijf kinderen was de voorbije weken te zien in het tv-programma 'Een huis vol', waarin het dagelijkse leven van grote gezinnen wordt gevolgd. Daarin vertelde hij dat hij het financieel niet gemakkelijk heeft. 

Vooral de manier waarop Jay zijn kinderen opvoedt en omgaat met andere kinderen in de buurt maakte diepe indruk op Koen Joosen, zijn vrouw en twee kinderen. 

"Toen ik hoorde dat hij verantwoord moet omgaan met zijn uitgaven, wilde ik hem 10 euro geven. Ik wist alleen niet hoe ik dat moest doen. Vervolgens ben ik op internet maar een doneeractie voor Jay gestart", vertelde Joosen aan de zijde van de alleenstaande vader aan tafel bij Eva Jinek.

Omdat bij de doneeractie een streefbedrag ingevuld moest worden, vulde Joosen 5.000 euro in. "Als ik 1.000 of 2.000 euro op zou halen, had ik het ook goed gevonden hoor. Ik wilde Jay gewoon een steuntje in de rug geven, meer niet."

Inmiddels is de actie danig op positieve wijze uit de hand gelopen. Verschillende media, waaronder ook landelijke, pikten het initiatief van Joosen op. Enkele uren voor de uitzending van dinsdagavond stond de teller namelijk al op 50.000 euro en woensdag aan het eind van de middag was dat al bijna 70.000 euro.

Zolang er donaties binnen blijven komen, gaat de actie door. Papa Jay verklaarde bij Jinek al het gedoneerde geld in te willen zetten voor de studies van zijn kinderen.

Doneren kan hier: https://www.doneeractie.nl/steuntje-in-de-rug-voor-papa-jay-een-huis-vol/-32356

Zie hieronder het fragment van de ontmoeting tussen Koen Joosen en Jay Lopez: 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Roldeur monteurs

Zevenbergen

bezorger

roosendaal - kortendijk

Heftruckchauffeurs

Zevenbergen

Quality Engineer (m/v)

Dordrecht

Interieurverzorger m/v

Tilburg en Waalwijk

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief