Geen toiletten in openbare ruimte Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders vindt het niet nodig om drie toiletten in de openbare ruimte te realiseren in Etten-Leur. Volgens het gemeentebestuur krijgen winkeliers amper klachten van mensen dat ze niet van een wc gebruik kunnen maken als zij een blaas- of buikaandoening hebben.


Burgerraadslid Eric Verwijmeren van Ons Etten-Leur vindt het een probleem dat er geen enkel toilet in Etten-Leur 24 uur per dag toegankelijk is. Daardoor moeten mensen hun heil noodgedwongen zoeken bij sanitaire gelegenheden in het gemeentehuis, in winkels of bij cafés. Volgens hem is dat een groot probleem voor mensen die hun behoefte niet lang kunnen ophouden. Hij wees er op dat de toiletten in het dorpshart slechts bereikbaar zijn tijdens de openingstijden van het winkelcentrum.

Gastvrij gevoel

Openbare toiletten zouden volgens Verwijmeren ook bijdragen aan een gastvrij gevoel. Bezoekers voelen zich dan extra welkom en blijven mogelijk langer hangen in Etten-Leur. Het burgerraadslid stelde voor om de wc's te plaatsen bij het Van Bergenplein, in het stationsgebied en bij het busstation bij de parkeergarage. De toiletten dienden bestendig te zijn tegen vernielzucht en zouden zichzelf moeten reinigen. Burgemeester Miranda de Vries laat in beantwoording van de raadsvragen weten dat er ook geen budget is binnen de gemeentebegroting van 2019 voor de aanschaf van dergelijke wc's.

Plattegrond met wc's

Daarnaast had Verwijmeren nog enkele andere voorstellen in petto. Hij wilde de bewegwijzering naar de bestaande toiletten laten verbeteren en pleitte ook voor een gratis verkrijgbare plattegrond waarop alle openbare wc's in Etten-Leur staan aangegeven. Ook zou het college in gesprek moeten gaan met ondernemers over de mogelijkheid om hun toilet aan te bieden aan bezoekers.

Signalering

Ook daarin ziet het college niets. Volgens De Vries is een betere signalering niet nodig als winkeliers en horeca-uitbaters zich gastvrij opstellen naar klanten die van de wc gebruik willen maken. Ook geven de winkeliersverenigingen en vastgoedeigenaren aan dat de bewegwijzering volgens hen voldoet. Een plattegrond met toiletten is wat het college betreft dan ook overbodig. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief