Afbeelding

Minder bijstandsuitkeringen in de regio

Door: Peter Houtepen Algemeen

WEST-BRABANT - Steeds minder mensen in de regio zijn voor hun inkomen aangewezen op een bijstandsuitkering van het Werkplein Hart van West-Brabant. In 2018 is het aantal bijstandsuitkeringen met 6,7 procent gedaald doordat er meer mensen uitstromen dan instromen in de uitkering. In totaal verstrekt het Werkplein nu 3.856 bijstandsuitkeringen.

Door de groei van de economie in West-Brabant hebben minder mensen een beroep gedaan op een uitkering. Daarnaast is volop ingezet op de toetsing bij de aanvraag of iemand recht heeft een bijstandsuitkering en heeft een intensieve fraudeaanpak zijn vruchten afgeworpen.

De daling is zeker ook te verklaren door de samenwerking tussen het Werkplein en werkgevers. Samen kijken zij naar de competenties van bijstandsgerechtigden en bieden ze hen mogelijkheden om ervaring en vaardigheden op te doen. Hiervoor worden bijvoorbeeld trainingen en leerwerktrajecten ingezet.

Het Werkplein Hart van West-Brabant is de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk en inkomensondersteuning voor de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert. De ambitie is om zoveel mogelijk inwoners aan regulier werk te helpen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief