Afbeelding
Foto: de Bode

D66: 'Containers moeten op tijd van straat worden gehaald'

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – D66 Etten-Leur wil dat de gemeente beter gaat handhaven op het te laat binnenhalen van de containers of het te vroeg plaatsen van plastic afval aan straat. Het is fractievoorzitter Ron Dujardin een doorn in het oog.

"Uit eigen waarnemingen de laatste maanden concluderen wij dat in diverse wijken mensen de containers vaak erg buiten laten staan na de ophaaldagen en dat plastic afval regelmatig veel te vroeg al neergelegd wordt", moppert Dujardin.

Omwaaiende kliko's

Als het waait, duikelen de containers vaak om op de stoep. Vuilniszakken vol plastic belanden overal in de stad. Deze problemen duiken vooral op in de Schoenmakershoek, Hooghuis en de Grient.

Bij de partij komen ook meldingen binnen van inwoners die aangeven dat de gemeente weinig met hun klachten heeft gedaan. "Naast de ergernis zorgt dit ook voor een slordig beeld in onze wijken en lokt dit ook ongewenst gedrag en vandalisme uit", vindt Dujardin.

Boetes

Hij stelt het college van burgemeester en wethouders voor om de BOA's voor deze problematiek in te zetten. Zij kunnen overtreders aanspreken en zo nodig een boete opleggen. Daarnaast zou een communicatiecampagne kunnen helpen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief