Op dinsdagavond 29 januari is er een informatieavond over het natuurproject Noordrand Midden bij paviljoen De Turfvaart in Etten-Leur. FOTO WATERSCHAP BRABANTSE DELTA
Op dinsdagavond 29 januari is er een informatieavond over het natuurproject Noordrand Midden bij paviljoen De Turfvaart in Etten-Leur. FOTO WATERSCHAP BRABANTSE DELTA Foto: Waterschap Brabantse Delta

Informatieavond natuurproject Noordrand Midden (Etten-Leur)

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op dinsdagavond 29 januari is er een informatieavond over het natuurproject Noordrand Midden. De avond start om 19.30 uur bij paviljoen De Turfvaart in Etten-Leur (Westpolderpad 6, 4871 NC).

Ten noorden van Prinsenbeek en Etten-Leur willen provincie Noord-Brabant, waterschap Brabantse Delta en Staatsbosbeheer drie aan elkaar grenzende natuurgebieden realiseren. Ook wordt het watersysteem aangepast. Het betreft de gebieden Weimeren, Strijpen/De Berk en Kelsdonk/Zwermlaken, samen ook wel Noordrand Midden genoemd.

Nieuwe start

Al in 2010 waren er plannen om de water- en natuurdoelen in het gebied Noordrand Midden te realiseren, maar het project is destijds stilgelegd. In juli 2018 is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de provincie, het waterschap en Staatsbosbeheer. Dit betekent een nieuwe start van het project Noordrand Midden. De drie partijen gaan samen aan de slag om de waterhuishouding in de natuurgebieden te verbeteren in combinatie met de realisatie van het natuurnetwerk.

Programma

19.30 uur Inloop.

20.00 uur Welkomstwoord Hans-Peter Verroen, dagelijks bestuurslid waterschap Brabantse Delta.

20.05 uur Projectmanager Peter Janssen vertelt over het project, het proces en de planning.

20.25 uur Toelichting rol Staatsbosbeheer en deelproject Weimeren door Jelka Both, gebiedsmanager Staatsbosbeheer.

20.30 uur Informatiemarkt deelonderwerpen project.

Tijdens de informatieavond is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie over het project is te vinden op www.brabantsedelta.nl/noordrandmidden.

Het project Noordrand Midden wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Groen Ontwikkelfonds Brabant.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief