Gaat Rein Nuiten scoren? Tonny Geldtmeijer vreest het al! FOTO JAN VAN DER WAL
Gaat Rein Nuiten scoren? Tonny Geldtmeijer vreest het al! FOTO JAN VAN DER WAL Foto: Jan van der Wal

Beugelclub 't Palet, verrassend spannend

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Echt lekker beugelweer was het natuurlijk niet afgelopen week. Toch trotseerden de beugelaars de koude wind het de miezerige regen om, met verve, hun kansen zeker te stellen.

Woensdag 9 januari zijn er zelfs 7 partijen gespeeld. Johan Hoppenbrouwers was de grote winnaar. Johan pakte, met respectievelijk Rein Nuiten, Tonny Geldtmeijer en Hugo Noback, 3 keer de volle winst. Kees Naalden deed het beduidend minder. Had zichtbaar last van de kou, waardoor ook zijn trefzekerheid ver te zoeken was. Zelfs een goede opwarming in De Linde kon het tij niet keren. Kees ging dan ook met 3 keer verlies huiswaarts.

Vrijdag 11 januari zijn 6 partijen gespeeld. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit. Er werd zeer omzichtig gespeeld en dat geeft meestal wat langdradige spellen rondom de beugel. Bij de derde partij sloeg het tempo om en kon toch al voor 15.00 uur de warmte van De Linde worden opgezocht voor een sfeervolle pauze. Ook daarna ging het als een tierelier en zijn de spullen opgeruimd vlak na 16.00 uur. Geen enkele partij is verloren onder de 22 punten. Dat is erg goed voor de gemiddelden. Kees Naalden heeft zich goed herpakt met 1 keer winst en 1 keer verlies met 28 punten. Opvallend detail is, dat Piet Verhoeven 2 keer verloor. Vandaar spannend en verrassend, want Martien de Jong staat momenteel aan kop met maar liefst 29,71 gemiddeld op een maximum van 30,00. Ries Jaspers staat op een keurige 2e plaats. Piet Verhoeven en Hugo Noback staan broederlijk naast elkaar met 27,00. Johan Hoppenbrouwers, die ook vrijdag weer 2 van zijn 2 partijen met winst afsloot, is in zeer stijgende lijn. De strijd om de rode lantaarn gaat momenteel tussen Kees Naalden, Gonnie van der Wal en Piet Vermunt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief