Afbeelding
Foto: Tom van der Put/SQ Vision

Zorgen over veiligheid wegdek van A58

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Leefbaar Etten-Leur wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de veiligheid van de A58. Op het traject tussen Breda, Etten-Leur en afslag Vosdonk zijn de afgelopen tijd meerdere ongevallen gebeurd.

Zo reed dinsdag 15 januari nog een vrachtwagen achterop een personenauto. Dat zou komen, doordat de bestuurder van de auto opeens remde. Een derde automobilist raakte ook betrokken bij de botsing. De zijkant van zijn auto raakte zwaar beschadigd. Deze bestuurder en inzittenden kwamen met de schrik vrij. De bestuurder van de eerste auto werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Diepgaand onderzoek

Raadsleden Clasien de Regt en Louis Roks maken zich zorgen over het weggedeelte van de snelweg bij Etten-Leur: "We hebben zelf het betreffende gedeelte gereden en wat ons opviel is dat het wegdek op verschillende plaatsen slecht is. Of dat de oorzaak is, willen we niet het beweren. Het kan misschien wel een rol spelen." Daarom pleiten zij voor een diepgaand onderzoek. Zij zijn bovendien bezorgd over actuele ontwikkelingen langs de A58.

Zonnepanelen

Op de geluidswal tussen de afslagen Etten-Leur en Etten-Leur Zuid komt een zonnepark. In totaal worden er op de wal ongeveer 9.700 zonnepanelen met een vermogen van drie megawatt geplaatst. Dat geeft het duurzaamheidsbeleid van de gemeente een behoorlijke duw. Leefbaar Etten-Leur vraagt zich af of dit zonnepark de verkeersveiligheid op de A58 wel ten goede komt. De Regt en Roks denken dat dit project beter kan worden uitgesteld, totdat er goed onderzoek is verricht is naar de oorzaken van de ongevallen op de A58.

Overleg met Rijkswaterstaat

In raadsvragen wil de partij weten of het college ook vindt dat er veel ongelukken gebeuren op de A58 ter hoogte van Etten-Leur. De partij stelt het gemeentebestuur voor om daar onderzoek naar te laten doen. Ook vraagt Leefbaar de verantwoordelijk bestuurder om in overleg te treden met Rijkswaterstaat over de oorzaken van de aanrijdingen en te informeren wanneer er weer onderhoud gaat plaatsvinden aan het betreffende stuk wegdek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief