Het complex gaat in totaal 70.000 vierkante meter bevatten.
Het complex gaat in totaal 70.000 vierkante meter bevatten. Foto: Monique Jansen

Bouw distributiecentrum MediaMarkt vordert

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De bouw van het gloednieuwe distributiecentrum van MediaMarkt aan de Oude Kerkstraat in Etten-Leur begint op te schieten. Naar verwachting worden de bouwwerken medio dit jaar opgeleverd, waarna de inrichting begint.

MediaMarkt bevoorraadt vanuit Etten-Leur de webshop en de 49 winkels in heel Nederland. De komst van het enorme magazijn naar West-Brabant betekent extra werkgelegenheid. In totaal komen er ongeveer 150 banen.

Samenwerking

Donderdag konden genodigden alvast een kijkje nemen bij het in aanbouw zijnde distributiecentrum. In een kleine speciaal neergezette tent hielden vertegenwoordigers van MediaMarkt, ID Logistics, de Heylen Groep en de gemeente Etten-Leur verschillende speeches. Daarin loofden ze elkaars samenwerking. Het distributiecentrum aan de Oude Kerkstraat is eigendom van de Belgische vastgoedmagnaat Heylen. ID Logistics verzorgt de logistieke dienstverlening en verhuurt het pand op zijn beurt weer aan de MediaMarkt.

Verbeteringen van leveringen

Directeur Michael Soehlke van MediaMarkt kijkt alvast uit naar de opening van het enorme magazijn. Volgens hem draagt het nieuwe distributiecentrum bij aan het verbeteren van de leveringen: "Dat wordt allemaal nog eenvoudiger. We kunnen zo efficiënter werken en onze klanten nog beter bedienen." Hij presenteerde tijdens een winderige bijeenkomst een aantal indrukwekkende cijfers. Per jaar worden 18 miljoen goederen verkocht in de winkels. De webshop verzorgt daarbij nog eens twee miljoen leveringen. "Dat is goed voor 5.000 orders per dag", rekende Soehlke uit. Dagelijks verlaten straks 140 trucks per dag het magazijn in Etten-Leur.

Werkgelegenheid

Burgemeester Miranda de Vries liet weten erg blij te zijn met de komst van het distributiecentrum van MediaMarkt naar Etten-Leur: "Het is ook belangrijk dat er samenwerking is met de lokale gemeenschap." Ze bood de winkelketen hulp aan bij het zoeken naar de juiste personeelsleden. Het Werkplein van de gemeente zou daarin een belangrijke rol kunnen betekenen. Ook sprak ze de wens uit dat in het magazijn straks mensen kunnen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Beveiliging

Heylen neemt de nodige veiligheidsmaatregelen om het gigantische complex te beschermen. Zo komen er speciale omheiningen om ramkraken te voorkomen, verhoogde boordstenen en veiligheidsglas. Op deze manier hoopt de eigenaar de toegang voor criminelen zo klein mogelijk te maken.

Cijfers
Het nieuwe distributiecentrum staat op de plek waar vroeger de SuikerUnie was gevestigd. In totaal telt het complex 70.000 vierkante meter. De MediaMarkt huurt 55.000 vierkante meter.
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief