Afbeelding

Vijf extra fietsnietjes aan zijkant Action in Markthof

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De gemeente gaat vijf extra fietsparkeerplaatsen realiseren bij de Action bij het Markthof. Die komen aan de zijkant.

Dat is nodig, omdat fietsen nu vaak lukraak worden weggezet. Dat zorgt voor overlast. De doorgang voor voetgangers wordt bijvoorbeeld belemmerd en een 'wild geparkeerde' tweewieler kan een obstakel vormen voor rolstoelgangers. De fietsparkeerplaatsen moeten daar een einde aan maken. De gemeente kiest voor het plaatsen van 'nietjes.' Dat zijn beugels waartegen een fiets kan worden geplaatst. De eigenaar kan zijn stalen ros vervolgens veilig met een ketting en een slot vastzetten.

Onderzoek

De gemeente heeft samen met de Action bekeken waar de nietjes het beste konden komen. Daarbij moest rekening worden gehouden met de veiligheid, de mogelijkheden voor vluchtroutes, de nooduitgangen voor bewoners boven de winkels en de doorgang voor hulpdiensten. "Omdat daarmee rekening moet worden gehouden, kunnen er niet zomaar overal onbeperkt nietjes worden geplaatst", merkt gemeentewoordvoerster Carolien van Peer op.

Werkzaamheden

De fietsparkeerplaatsen worden binnenkort gerealiseerd. Daarvoor loopt een bestelprocedure. Als die is afgerond, worden de werkzaamheden ingepland. De nieuwe fietsparkeerplaatsen zijn geen aanleiding om de handhaving voor 'wildparkeerders' op te schroeven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief