Afbeelding
Foto: Robert Langendijk

Gespreksochtend over gelukkig ouder worden

Algemeen

ETTEN-LEUR - Op dinsdag 29 januari vindt van 10.00-11.30 uur een gespreksochtend plaats in het Turfschip met als thema “Gelukkig ouder worden. Beheerstheid en zachtmoedigheid." Het nieuwe jaar 2019 is begonnen en wij gaan weer van start met onze gespreksgroep op (over het algemeen) de laatste dinsdag van de maand. Dit keer over beheerstheid en zachtmoedigheid. Nee, dit thema heeft niets met de houding van ‘watjes’ te maken…

Beheerstheid betekent onder andere dat ik de dingen laat zoals ze zijn. Niet veranderen wat niet veranderd kan worden. Kan ik mensen laten zoals ze zijn? Zonder de druk alsof ik ze zou moeten veranderen? Beheerstheid heeft tijd nodig. Kan ik de tijd zijn gang laten gaan? Kan ik trouwens ook ‘ingetogen’ naar mezelf kijken? Beheerstheid kan overigens goed samengaan met je eigen mening hebben en daarvoor uitkomen.

Zachtmoedigheid is ook zo’n eigenschap die met het ouder worden groeien kan. Een zachtmoedige accepteert zichzelf en anderen en heeft het oordeel achter zich gelaten. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk! Heel prettig om een zachtmoedige mens te ontmoeten. Die kan mij openen voor wie ikzelf ben.

Ouder worden is naast loslaten van het een en ander hopelijk ook wijzer worden. En daarbij horen onder andere de eigenschappen van het thema van deze gespreksmorgen: beheerstheid en zachtmoedigheid. We gaan er samen eens naar kijken.

Hopelijk een ‘leerzame’ morgen. U bent van harte welkom. Namens het ouderenpastoraat rondom de Petruskerk en KBO Leur: Will van Aaken tel 076-5020619 en Jeannet Verstappen tel 076-8888541. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief