Afbeelding
Foto: Familie Joosen

Koen Joosen overhandigt cheque van 94.000 euro aan papa Jay

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Ruim 94.000 euro. Dat is het bedrag wat uiteindelijk op de cheque stond die Koen Joosen uit Etten-Leur zondagmiddag overhandigde aan papa Jay Lopez en zijn vijf kinderen in Rotterdam.

Het bedrag is de opbrengst van de doneeractie die Joosen begin vorige maand startte voor de alleenstaande vader, die samen met zijn kinderen gevolgd werd door het televisieprogramma 'Een huis vol'.

De Etten-Leurenaar werd samen met zijn gezin geraakt door de liefdevolle manier waarop Jay zijn kinderen opvoedt. Tegelijkertijd heeft de Rotterdamse vader het financieel bepaald niet makkelijk. Joosen besloot hem een steuntje in de rug te geven en startte een doneeractie.

Hij hoopte op enkele duizenden euro's, maar het werd veel en veel meer. Mede omdat ook de landelijke media lucht kreeg van de actie. In no time stond de teller op 50.000 euro. Nu de doneeractie na een maand gestopt is, stond bijna het dubbele bedrag op de cheque die Koen Joosen zondagmiddag overhandigde aan papa Jay. Het bedrag van 94.200 euro is enerzijds de opbrengst van de doneeractie (zo'n 77.000 euro) en grotere donaties die buiten de website om werden gedaan door mensen die anoniem willen blijven.

Na de overhandiging van de cheque at het gezin Joosen kip bij de van het tv-programma bekende familie Lopez.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief