Afbeelding
Foto: Tom van der Put/SQ Vision

Partycentrum bij pannenkoekenrestaurant Etten-Leur verloren door brand

Door: Peter Houtepen 112 Meldingen,112 Nieuws

ETTEN-LEUR - De brandweer heeft rond 12.30 uur het sein 'brand meester' gegeven voor de grote brand die maandagochtend uitbrak bij pannenkoekenrestaurant en partycentrum @DeHogeNeer in Etten-Leur. Het partycentrum moet als verloren worden beschouwd.

In de nabije omgeving van de brand zijn roet- en rietdeeltjes aangetroffen. Wie de verbrande rietdeeltjes aantreft in de nabije omgeving, bijvoorbeeld op de auto, kan deze weg- of afspoelen met water.

De brand brak maandagochtend omstreeks 8.00 uur uit in het binnendeel van het gebouw. Omdat het vuur lastig bereikbaar was, zette de brandweer groot materiaal in met drie tankautospuiten en een hoogwerker. Rond 10.00 uur meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (MWB) dat het met een rieten dak bedekte partycentrum volledig in brand stond en dat ingezet werd op het niet overslaan van het vuur naar het naastgelegen restaurant. De brandweer heeft het partycentrum, waarvan het dak inmiddels in de tussentijd was ingestort, gecontroleerd laten uitbranden. 

De rookontwikkeling van de brand trok over de Bredaseweg richting de kantoren en de huisartsenpost. Het advies aan bewoners was ramen en deuren te sluiten en de ventilatie af te schakelen. Vanwege de brand waren de Bredaseweg, Olympiade en de Vlaamse Schuur afgesloten voor verkeer.

Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. Er was niemand in het gebouw aanwezig. De naastgelegen speeltuin blijft in elk geval ook dinsdag nog dicht als gevolg van de brand.

In een reactie spreekt burgemeester Miranda de Vries over een groot verlies voor een horeca-ondernemer en voor heel Etten-Leur. "Zo'n prachtig oud en net gerestaureerd monumentaal gebouw dat verloren gaat. De brandweer Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft gedaan wat zij konden, maar heeft het pand niet kunnen behouden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief