Leefbaar Etten-Leur: 'Draai verlaging mantelzorgwaardering terug'

ETTEN-LEUR – Leefbaar Etten-Leur eist van het college van burgemeester en wethouders dat de mantelzorgwaardering niet wordt verlaagd. Het gemeentebestuur wil het bedrag dat mantelzorgers als steuntje in de rug krijgen verlagen van 125 naar 100 euro. Dat is nodig, omdat het aantal aanvragen is verdubbeld.


Volgens raadsleden Clasien de Regt en Louis Roks is deze maatregel niet nodig, omdat de gemeente in 2017 juist een bedrag van 50.000 euro zou hebben overgehouden op de post voor mantelzorg. Dit geld vloeide vervolgens naar de pot 'Algemene middelen'

Andere posten

"Het argument dat we moeten bezuinigen, slaat helemaal nergens op. Er zijn andere posten die hiervoor kunnen worden gebruikt. Leefbaar Etten-Leur roept het college dan ook op om deze beslissing terug te draaien", stellen De Regt en Roks. De partij vraagt om opheldering en wil weten of het budget van 336.609 euro voor het mantelzorgbeleid in 2018 wel efficiënt is besteed.

In een jaar tijd nam het aantal mantelzorgwaarderingen toe van 641 naar 1.348. Dat komt waarschijnlijk door een succesvolle informatiecampagne vanuit de gemeente. Die riep alle cliënten met een Wmo-voorziening via een brief op om de waardering voor vrijwillige zorgverleners aan te vragen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief