Afbeelding
Foto: Pixabay

Fotografen zetten 165 Etten-Leurse monumenten op de foto

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Vanaf deze week gaan twee fotografen van de Heemkundekring foto's maken van de 99 Etten-Leurse en 66 Rijksmonumenten. Deze zijn nodig om het monumentenboek 'MonumentEL', dat momenteel wordt geschreven en van foto's wordt voorzien, te completeren.

Het gaat om een uitgave van heemkundekring Jan uten Houte.  Ad Schrauwen fotografeert alle monumenten die ten zuiden van de spoorlijn zijn gelegen. Rob Schrauwen fotografeert die ten noorden van de spoorlijn. Het momumentenboek komt tot stand dankzij de samenwerking van gemeente Etten-Leur, met de Adviescommissie Cultuurhistorische Bebouwing en de Heemkundekring Jan uten Houte.

Alle eigenaren/bewoners van de monumenten ontvangen ongeveer een week voordat men gaat fotograferen, een brief van de gemeente waarin wordt gevraagd om het fotograferen van het monument zelf en specifieke monumentale en karakteristieke details toe te staan.

Boekwerk

Voor meer informatie hierover kan men contact opnemen met Piet Paantjens, voorzitter van de Adviescommissie en de Heemkundekring, voorzitter@janutenhoute.nl. Het is de bedoeling dat het unieke boekwerk in het vierde kwartaal van dit jaar klaar is. Tevens zullen de monumenten straks ook te vinden zijn op de nieuw in te richten website 'erfgoedetten-leur.nl'.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief