Afbeelding
Foto: Raymond Koek

Queen-tributeband Crazy Little Things speelt in Nieuwe Nobelaer

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De Queen-tribute band Crazy Little Things staat zaterdag 16 maart voor het eerst in Etten-Leur. De band speelde al veel poppodia plat,  onder andere Mezz (Breda), Gebouw-T (Bergen op Zoom) en Tivoli (Arnhem) waren allen steevast uitverkocht.

In de serie 'Poppodium presenteert' is de band uit Bergen op Zoom gestrikt voor een optreden op zaterdag 16 maart om 20:30 uur in Nieuwe Nobelaer. Queen is na de dood van de legendarische zanger Freddie Mercury in 1991, groter dan ooit tevoren. De Oscar-winnende film Bohemian Rhapsody is een hit. De originele band is weer op toernee en nieuwe generaties worden fan van de talloze hits van de band. Deze heuse Queen-revival verklaart ook het succes van Crazy Little Things, de band staat optreden na optreden voor volle zalen.

De band is het geesteskind van toetsenist Marijn van den Branden en drummer Jean-Paul Heck. In 2017 besluiten zij om het ultieme eerbetoon aan hun helden op te zetten. Met behulp van 5 andere muzikanten starten ze de band, natuurlijk vernoemd naar het nummer Crazy Little Thing Called Love. Queen zit in het DNA van de muzikanten en het oeuvre van wellicht de beste pop/rockband alle tijden vraagt om een aparte benadering want fan zijn en de songs spelen, dat is wel even iets anders.

Respectvol eerbetoon

Crazy Little Things heeft alles in huis om echt te klinken als Queen. Denk hierbij aan dezelfde versterkers en gitaren die ook door Queen-gitarist Brian May gebruikt worden, een frontman die de hoge noten van Freddie Mercury weet te pakken en het nodige charisma uitstraalt. Om de bombastische sound van Queen te recreëren zijn ook gitarist Lars van Herel en zangeres Debby Zimmerman ingeschakeld. Zo worden de ingenieuze zangkoortjes van Queen geweldig weg gezet.

Met respect voor het origineel brengt de band een eerbetoon met het juiste gevoel en de nodige show. Tijdens Poppodium presenteert' Crazy Little Things' komen alle grote hits aan bod, denk aan Another One Bites The Dust, I Want To Break Free en natuurlijk Bohemian Rhapsody.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief