Dennis Aerts (links) reikte het Groene Lintje en bijbehorende oorkonde uit aan Henk Boot.
Dennis Aerts (links) reikte het Groene Lintje en bijbehorende oorkonde uit aan Henk Boot. (Foto: Michelle van Merrienboer)

Henk Boot verdient Groene Lintje 2019

ETTEN-LEUR - In het Natuurkundig Museum in Etten-Leur heeft Henk Boot zondag het Groene Lintje 2019 in ontvangst mogen nemen. De jaarlijkse onderscheiding is een initiatief van de plaatselijke afdeling van GroenLinks.


Henk Boot is al jarenlang bezig om de biodiversiteit van het buitenleven te verbeteren. Hij heeft samen met anderen gezorgd voor bloemenranden langs wegen en op lege terreinen. Daarnaast is hij nauw betrokken om rond maisvelden zonnebloemen te zaaien om het leefklimaat van alle dieren, en met name de bijen, te verbeteren. De imker zet zich ook ieder jaar in om de basisscholen te betrekken bij projecten. 

Naast Henk Boot waren ook Ria de Schutter en Hans Wierema voor het lintje genomineerd. De Schutter zet zich in voor allerlei vrijwilligerswerk, zoals het schoonhouden van grasstroken langs de Zevenbergseweg, van Molen de Lelie tot de Zwartenbergse molen. Ze is verder vrijwilligster bij het klooster en in het Praothuis. Bij Avoord helpt ze mee op de dierenweide bij het Franciscushof.

Hans Wierema is de man achter het jaarlijkse wilgen knotten, het opknappen van het Laarzenpad en het meedenken met Natuurmonumenten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief