De plafondplaten waren nog maar net hersteld.
De plafondplaten waren nog maar net hersteld. (Foto: IJgenwys)

Leefbaar Etten-Leur: Help door vandalisme getroffen IJgenwys

ETTEN-LEUR - Leefbaar Etten-Leur wil dat de gemeente 'Stichting IJgenwys en anders' te hulp schiet. Het dagbestedingscentrum voor mensen met een beperking aan het Markenland in Etten-Leur ontving vorige week weer ongewenst bezoek op het dak.


Daardoor werden de net herstelde plafondplaten opnieuw vernield. De stichting vermoedt dat hangjongeren het dak gebruiken als speelplaats. Pas geleden gingen zij nog in gesprek met buurtbewoners en de gemeente met het verzoek om extra op te letten op de aanwezigheid van onbevoegden. Stichting IJgenwys draait zelf op voor de kosten van het vandalisme.

Leefbaar Etten-Leur pleit ervoor dat de gemeente op één andere manier financieel bijspringt. Ook vragen raadsleden Clasien de Regt en Louis Roks om het jongerenwerk in te schakelen. Daarnaast stellen ze voor dat de gemeente een camera ophangt. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief