De Zeedijk wordt gepasseerd door veel vrachtverkeer. FOTO JACK KONINGS
De Zeedijk wordt gepasseerd door veel vrachtverkeer. FOTO JACK KONINGS (Foto: Jack Konings)

Vrachtverkeer mag toch parkeren op Zeedijk

ETTEN-LEUR - Vrachtwagenchauffeurs krijgen op de Zeedijk in Etten-Leur toch de mogelijkheid om korte tijd te parkeren. Het college wijst drie parkeerplaatsen aan waar de trucks maximaal een half uur mogen staan.


Sinds 2018 geldt er een stopverbod op de Zeedijk, omdat stilstaande vrachtwagenchauffeurs de doorgang blokkeerden op de smalle weg. Ondernemers klaagden dat dit verbod niet handig is voor hun bedrijfsvoering. Zij krijgen geregeld te maken met chauffeurs die zich eerst moeten melden bij de receptie, voordat ze het bedrijfsterrein op mogen.

"We komen aan deze bezwaren tegemoet door drie parkeerplaatsen aan te wijzen waar de vrachtwagen maximaal een half uur kan worden weggezet. Die komen in een blauwe zone, waardoor een parkeerschijf verplicht is. Dan kunnen we handhaven", legt wethouder Kees van Aert uit. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief