Foto: Jack Konings

Camera's bij spoorwegovergang brengen oversteekgedrag in kaart

ETTEN-LEUR - Spoorwegbeheerder ProRail gaat het gedrag van reizigers en passanten op een oversteekplaats bij Etten-Leur vastleggen met een camera. De beelden worden gebruikt om de veiligheid te verbeteren.


"Uit meldingen van machinisten weten we dat er af en toe gevaarlijke situaties plaatsvinden op overpaden bij deze stations. Bijvoorbeeld omdat het heel erg druk is en mensen op het laatste moment nog oversteken. ProRail plaatst daarom camera's. Ze leveren waardevolle beelden die we goed kunnen gebruiken om de veiligheid verder te verbeteren. De camera's voldoen aan de privacywetgeving en de plaatsing gaat in overleg met de betrokken gemeente", meldt een woordvoerder van ProRail. 

De camera's worden in de week van 15 april geplaatst en blijven ongeveer vier weken hangen. Daarna volgt een analyse. ProRail laat bij de overpaden ook een bordje ophangen met het opschrift 'Eigen Weg'. Dat is nodig om de juridische status van de overpaden in stand te houden.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Monteur

Oss

Kapper m/v

Oudenbosch

Allround boomkwekerij medewerker

Wernhout

Bezorger Altena Nieuws

Genderen, Nieuwendijk, Rijswijk, Werkendam, Wijk en Aalburg

Kraanmachinist / Shovelmachinist

Breda

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief