Foto: Pixabay

Sportvissers in zonnetje gezet voor opruimen zwerfafval

ETTEN-LEUR - De partij Water Natuurlijk zet zaterdag 23 maart de sportvissers van vereniging De Kleine Voorn in het zonnetje. Zij ruimen namen al twintig jaar het zwerfafval in het gebied rondom de Zwartenbergse Molen op. 


Wieke Bonthuis, kandidaat-bestuurslid van Water Natuurlijk bij waterschap Brabantse Delta overhandigt de sportvissers dan een taart. De Zwartenbergse Molen is een druk recreatiegebied met veel wandelaars en fietsers. Veel recreanten laten afval achter. De sportvissers doen nog meer dan alleen zwerfafval opruimen.

Afgelopen zomer maakten leden van De Kleine Voorn veel watergangen zwerfafvalvrij. Dat was een ideaal moment, omdat veel sloten langdurig droog stonden. Ook werden vissen naar plekken overgezet waar nog wel water was. 

Natuurliefhebbers

Waarom doen ze dit? Voorzitter Jan van Gool: "Voor ons hoort dit bij een goede zorg voor het gebied. Vissers zijn natuurliefhebbers en daar hoort ook bij dat je voor de natuur zorgt". Secretaris Werner Donkers: "Ik doe dit al heel lang en vind het heel belangrijk. Je leert zo het gebied nog weer beter kennen. We zien alles wat er gebeurt en kunnen dat weer inzetten nu er in ons gebied, Noordrand Midden, aan natuurontwikkeling gedaan gaat worden. Wij denken graag mee bij hoe dat het beste kan. Het gebied ten noorden van Prinsenbeek en Etten-Leur wordt de komende jaren immers flink aangepakt."

Donkers gaat overigens nog veel verder met zijn opruimacties. Op 23 maart gaan de vissers weer hun opruimronde doen bij de Zwartenbergse Molen. Start om 8.00 u precies. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief