Marjan Verweij en Miranda Walvoort nemen dankbaar de koffiepakken in ontvangst van Lion Paul Groenewegen. FOTO HUIB VAN LENT
Marjan Verweij en Miranda Walvoort nemen dankbaar de koffiepakken in ontvangst van Lion Paul Groenewegen. FOTO HUIB VAN LENT Foto: Huib van Lent

LIons leveren koffiepakken aan de Voedselbank Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Ondanks de harde wind op woensdag kregen de gezichten van Marjan Verweij en Miranda Walvoort van de Voedselbank Etten-Leur een warme uitstraling. Paul Groenewegen en Huib van Lent van Lionsclub Etten-Leur ‘De Vryeheydt Etten’ kwamen de ingezamelde 480 pakken Douwe Egberts koffiepakketten brengen. Koffie is een welkom luxeproduct in de veelal karige voedselbankpakketten.

De Lions inzamelactie van Douwe Egberts waardepunten was een groot succes dankzij de medewerking van de supermarkten in Etten-Leur en omgeving. Maar de Lions willen vooral ook alle mensen bedanken die al die waardepunten in de inzamelzuilen hebben gedaan.

En dat de Voedselbank daar blij mee is, stak voorzitter Marjan Verweij niet onder stoelen of banken. Met zes vrijwilligers leveren zij elke week voedselpakketten aan ongeveer 100 gezinnen in Etten-Leur, Rucphen en Zundert. Marjan: “Helaas is armoede nog niet verdwenen uit onze samenleving. Bijvoorbeeld een ondernemer die failliet is gegaan of een moeder met kanker die een gezin moet onderhouden, in alle verborgenheid komt het voor”. Ze heeft daarom veel waardering voor de supermarkten die wekelijks gratis producten ter beschikking stellen, voor de sponsoren en ook voor al die mensen die bij een actie ‘Boodschappen extra’ in de supermarkt iets extra’s kopen voor de Voedselbank. En nu dus de koffieactie van de Lions!

Wilt u de Voedselbank steunen? Stuur dan een e-mailtje aan voorzitter@voedselbanketten-Leur.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief