Druk en gezelling in de Nieuwe Nobelaer. FOTO VAN DE GRIEND
Druk en gezelling in de Nieuwe Nobelaer. FOTO VAN DE GRIEND Foto: van de Griend

Groot koersbaltoernooi in Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op dinsdag 26 maart organiseert de koersbalclub KBO Centrum-Zuid het jaarlijks grote koersbaltoernooi in de Nieuwe Nobelaer. Het bestuur kan trots vermelden dat dit toernooi voor de 26e keer wordt gehouden en is inmiddels een traditie en in West Brabant. Zover bekend is het een van de grootste toernooi van Brabant.

De leiding is wederom in handen bij voorzitter Annie Suijkerbuijk die met haar team enorm veel werk heeft verzet om dit koersbaltoernooi te doen slagen

Op die dag gaan 28 teams, verdeeld over 8 matten, de strijd aan voor de prijzen.

Koersbal is een sport, die een belangrijk middel kan zijn, om goed in beweging te blijven. Wordt vooral beoefend door jong en oud waar gezelligheid en sociale contacten, de boventoon voeren. Op deze dag 200 senioren zijn verdeeld in 4 groepen van 7 teams en staan de gehele dag onder spanning, om de punten binnen te halen. Even tijdens de pauze kunnen zij op adem komen om gezamenlijk de lunch te nuttigen. Om 16.00 uur weet iedereen wie en met welke prijs zij naar huis gaan.

De slogan van de deze dag is “Meedoen is belangrijker dan winnen”. Dat wil niet zeggen dat er geen strijd is. Op elke mat wordt er fanatiek voor elke punt gestreden.

Het toernooi staat in de regio hoog aangeschreven en bij andere verenigingen die graag naar Etten-Leur komen. Ook dit jaar gaan we weer over de grens, als gast komt Belgische Wuustwezel met 3 teams op bezoek. Als nieuwkomer kunnen wij Hellevoetsluis met 2 teams begroeten. Uit Etten-Leur komen De Vogelaar, Zwanenhof, Liesbos en Centrum-Zuid.

Wilt U toch meer weten over koersbal hoe gezellig deze sport is, kom op dinsdag 26 maart even binnen te kijken hoe het spel gespeeld wordt. Aanvang van dit groot evenement is om 09.30 uur toegang gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief