Bijenmarkt 2018.
Bijenmarkt 2018. Foto: onbekend

Bijenmarkt Bijengilde Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Het Bijengilde Etten-Leur e.o. trapt het start van het Bijenmarkten seizoen weer af, en wel op 30 maart a.s. in Etten-Leur!

Anders dan voorgaande jaren staat het gilde voor het eerst binnen in het Winkelcentrum van Etten-Leur en zal deel uitmaken van de Kids Heroes activiteiten in het winkelcentrum op zaterdag.

Leden van de Gilde zijn de hele dag aanwezig om iedereen te woord te staan. Naast een stukje voorlichting over bijen o.a. met een glazen bijenkast, zijn er ook een aantal activiteiten voor de jongeren onder ons. Zij kunnen waskaarsen maken en voor de speurneuzen onder hen is er een speurtocht uitgezet over de Bijenmarkt. Natuurlijk kan er ook honing geproefd worden! Uiteraard kan er een potje honing gekocht worden afkomstig van de leden van het Gilde.

Het is tevens ook mogelijk om volken aan te schaffen, dit gebeurt zoals jaar en dag buiten. Imkers die volken willen kopen/verkopen kunnen dit buiten bij de ingang, Hof van den Houte van het winkelcentrum doen van 08:00 tot 10:30 uur. Imkers dienen zich eerst te melden bij de marktmeester.

Kortom, er is voor zowel jong als oud wat te beleven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief