Buurtbewoners Frans Gulickx en Erik Roozendaal op het trapveldje
Buurtbewoners Frans Gulickx en Erik Roozendaal op het trapveldje (Foto: Stella Marijnissen)

Ons Etten-Leur breekt lans voor trapveld Marnixstraat

ETTEN-LEUR - Raadslid Eric Menheere van Ons Etten-Leur breekt een lans voor het trapveld tussen de Marnixstraat en de Vondellaan. Dit voetbalveld dreigt te verdwijnen omdat de gemeente wil meewerken aan bebouwing. Het is de bedoeling dat er een gezondheidscentrum komt.


De huisartsenpraktijken en de apotheek uit de Kerkwerve verhuizen dan naar het trapveld. Een groep buurtbewoners ziet daar helemaal niets in. Zij willen dat de grote groenstrook intact blijft. Bewoners Erik Roozendaal en Frans Gulickx wijzen er op dat nieuwe bewoners juist voor hun straat kiezen omdat kinderen zonder gevaar kunnen oversteken.

Eric Menheere vraagt zich af of er geen alternatieve locaties zijn voor het medisch centrum. Daarnaast zet hij zijn vraagtekens bij het snelle positieve besluit van het college om het trapveld te bebouwen. De gemeente stelt dat achter Ut Praotuis een kleiner voetbalveldje kan komen.

Dit is volgens Menheere geen echt alternatief: "Het is belangrijk dat kinderen buiten kunnen spullen. Het is aan ons om te zorgen dat dit mogelijk is, zonder dat elke geschikte locatie daarvoor volgebouwd wordt." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief