Foto: DEBA Bedrijfswagens

Staatssecretaris Visser van Defensie bezoekt Etten-Leurse Anaconda's

ETTEN-LEUR - Het bedrijf DEBA Bedrijfswagens kreeg woensdag hoog bezoek. Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie kwam een kijkje nemen naar de opbouw van de Anaconda's. 


Het Etten-Leurse bedrijf heeft voor Defensie een robuuste terreinwagen ontwikkeld. Deze voertuigen vervangen de 40 bepantserde Mercedes-Benz G280 CDI's. De DMV Anaconda 4x4 (Dutch Military Vehicles) is speciaal ontwikkeld aan de hand van de eisen van het Korps Mariniers op de voormalige Nederlandse Antillen.

Zij richten zich vooral op mobiliteit en humanitaire hulpverlening, bijvoorbeeld na noodhulp bij een orkaan en ondersteuning van de autoriteiten. In totaal levert DEBA 46 Anaconda's. 

Samenwerking

Barbara Visser liet zich uitgebreid informeren over de snelheid waarmee DEBA de bijzondere voertuigen wist op te bouwen. Zij besprak ook hoe het het MKB en Defensie in de toekomst nog beter kunnen samenwerken.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief