Kees van Vugt voor het koor de het zomerconcert.
Kees van Vugt voor het koor de het zomerconcert. Foto: koorlid

Zwanentrtanenkoor neemt afscheid van dirigent Kees van Vugt

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen woensdag werd de laatste repetitie van Het Zwanentranenkoor onder leiding van Kees van Vugt gehouden. Nadat de laatste liedjes uit het repertoire van het koor, met hem en de nieuwe dirigent Nanny Kramer waren doorgenomen was het tijd om stil te staan bij het afscheid.

Namens de site-columnist werd een afscheidscolumn voorgelezen. In het Brabantse dialect werd op ironische en hilarische wijze de komst en het aanstaande vertrek van Kees benadrukt. Tot slot van deze column werd hem duidelijk gemaakt dat ter ere van hem een van de liedjes was herschreven. Op de wijze van “Waarom fluister ik jouw naam nog” was de tekst daarvan door een der leden herschreven en op hem toegeschreven. Ondanks het feit dat men het lied, begrijpelijkerwijs, niet had kunnen repeteren, werd door zangeressen, zangers en accordeonisten, onder leiding van de nieuwe dirigent vol enthousiasme en luidkeels “Waarom denken wij steeds aan jou nog” ten gehore gebracht. Het lied afsluitend met: “Wat is het naar wat ons gebeurt nu, ach bleef jij gewoon maar hier…”!

Kees werd daarna nog uitvoerig toegesproken door de voorzitter van het koor (Bart Hoek) en bedankt voor zijn, ruim vier jaren getoonde inzet en enthousiasme voor het koor. Het laatste woord was daarop voor Kees zelf. Hij benadrukte dat het voor hem steeds een genot geweest was om het koor ‘te mogen dirigeren’. Vanaf de eerste dag, toen hij eigenlijk maar even in zou vallen, was hem duidelijk geworden dat Het Zwanentranenkoor voor hem een waarlijke aanvulling zou gaan worden op zijn dirigeerambities. Het klikte, wederzijds, en Kees was eenvoudigweg gewoon gebleven. Dit was zijn koor geworden, het werd zijn eerste onder zijn koren. Hij dankte allen voor het plezier dat hij had ondervonden bij de repetities en optredens. Natuurlijk had hij wel eens moeten óptreden, doch dat was steeds met de beste bedoelingen om het koor tot grotere hoogte te kunnen brengen. Hij gaat nu genieten van zijn andere hobby’s maar zal zich in de toekomst best nog wel eens laten zien. Hij zal soms nog wel eens onverwacht binnenvallen bij repetities zei hij en dan gewoon achterin bij de mannen mee gaan zingen, zo besloot hij zijn dankwoord.

Daarna werd het tijd om persoonlijk afscheid van Kees te nemen.

Het Zwanentranenkoor wenst hem goeds toe voor de toekomst en bovenal een goede gezondheid!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief