De Etten-Leurse Sanne Hoek gaat als een speer door de waterbak. FOTO CEES VAN HAPEREN
De Etten-Leurse Sanne Hoek gaat als een speer door de waterbak. FOTO CEES VAN HAPEREN Foto: Cees van Haperen

Zonnige start Eventing Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Moest vorig jaar de eerste wedstrijddag nog worden afgelast vanwege de hevige regenval van de avond en nacht ervoor, afgelopen zondag werden deelnemers en publiek getrakteerd op een mooi voorjaarszonnetje. Prima weer voor Eventing Etten-Leur. “En toch hebben we geen worst naar Clara gebracht” zei oud-voorzitter Cees van Oerle gekscherend.

Een schitterend crosscountry-parcours (crossbouwer Johan Vermunt glunderde terecht van oor tot oor!), een prima deelnemersveld uit heel Nederland en ook uit België, een mooie publieke belangstelling, spannende wedstrijden, kortom samen met het fraaie weer een geweldig begin van de 39e editie van Eventing Etten-Leur rondom het Schuitvaartjaagpad.

Toch was er bij de start een emotioneel maar gelijktijdig mooi moment.

De organisatie had startnummer 1 (L-paarden) voorbehouden aan de bekende top-eventingruiter Jan van Beek uit Rijsbergen.

Als In memoriam aan de vorig jaar zomer plotseling overleden 42-jarige eventer. Verschillende eventings in Etten-Leur schreef hij op zijn naam en ook in NK’s en EK’s behoorde hij steeds tot de top. Daarnaast is de nieuwe hindernis ‘Boeken’ opgedragen aan de overleden Jan van Beek. Zijn familie was ook aanwezig bij dit bijzondere moment. Heel mooi.

Daarnaast was het aan de ruiters/amazones om Eventing Etten-Leur fleur te geven. Spanning en sensatie, dat zeker. Ook weer veel weigeringen bij de immer befaamde waterbak, een trekpleister voor het publiek.

Deze waterbak blijft spectaculair. Maar de Etten-Leurse amazone Sanne Hoek had met haar paard Allure hier geen moeite mee en ging als een flits door de waterbak. Uiteindelijk noteerde zij een toptijd van 4.42 in het crossparcours.

Komende zondag (14 april) is het de beurt aan de B, L en M pony’s en B- paarden. Starten B pony’s om 08.00 uur (dressuur), 09.30 uur (springen) en 10.00 uur (cross). De laatste categorie, M pony’s, beginnen om 16.00 uur aan de cross. Weer volop toppaardensport in het zuidelijk buitengebied van Etten-Leur. Publiek van harte welkom. Voor alle uitslagen van afgelopen zondag (7 April) kijk op www.eventingettenleur.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief