Kampioenen Rowi Heren 2. FOTO HENK VERMUNT
Kampioenen Rowi Heren 2. FOTO HENK VERMUNT Foto: Henk Vermunt

Heren 2 Rowi volleybal kampioen

ETTEN-LEUR - Hoewel heren 2 al zeker was van een ticket naar de 2de klasse, zou de kroon op een mooi seizoen het kampioenschap in de 3de klasse E zijn. De enige 2 over gebleven kandidaten waren Savok uit Sas van Gent, die met 71 punten op de 2de plaats stond en Rowi Heren 2 met 73 punten.

Theoretisch gezien zou een 4-0 of 3-1 winst op Kraftwell, de tegenstander van afgelopen zaterdag, genoeg moeten zijn voor de kers op de taart. Theorie en praktijk blijkt nogal eens wat anders te zijn, zeker gezien de uitwedstrijd die Heren 2 maar nipt met 3-2 had gewonnen. De teams waren dus aan elkaar gewaagd en bij deze eindstand zou Heren 2 afhankelijk zijn van de uitslag van de wedstrijd tussen Savok en Gavoc’10.

Heren 2 begon de wedstrijd onrustig en keek in de eerste set de hele tijd tegen een achterstand aan, zou de kampioensspanning hun parten spelen? De set ging verloren met 21-25. In de tweede set herpakte Rowi zich en nam een veilige voorsprong van 17-12, maar in één servicebeurt van Kraftwell stond het ineens 17-18 en leek Rowi rijp voor de slachtbank. Na een time-out werden de neuzen weer dezelfde kant opgezet en toonde Heren 2 veerkracht. Na een goede servicebeurt van Rick Voesenek en onder leiding van spelverdeler Niels van Halteren nam Heren 2 weer het initiatief en won de set met 25-22. De derde set was een kopie van de 2de, Rowi nam elke keer een voorsprong, maar liet Kraftwell net zo vaak weer terug komen in de wedstrijd. Pijnlijk was het uitvallen van Jeroen Keun, met een knieblessure, maar dat werd uitstekend opgevangen door Sander Jochems. Met een mooie middenaanval van Bryan Bosgraaf werd het beslissende punt binnen gehaald, 25-23 en een voorsprong van 2-1 in sets. Erop en erover zal de coach in de pauze hebben gezegd. Heren 2 was eindelijk los en de weerstand van Kraftwell was gebroken. Rowi Heren 2 nam in de vierde set een voorsprong, met mooie aanvallen van Rick Jumelet, Colin Bosgraaf en Niall van Liere, welke deze keer niet één keer in gevaar kwam. Na de 25-19 barste er een klein feestje los op het veld en werd het team en de coach in de bloemetjes gezet. De uitslag van Savok-Gavoc’10 kon de mannen van Rowi gestolen worden. Rowi Heren 2, van harte proficiat met het behaalde kampioenschap en succes volgend seizoen in de 2de klasse.