Met gelakte nagels het zwembad in. FOTO BIANCA DE GRAAF
Met gelakte nagels het zwembad in. FOTO BIANCA DE GRAAF Foto: Bianca de Graaf

Waterpolo jeugdteam DIO/Hieronymus DG1 zegeviert

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 6 april speelde DIO/Hieronymus DG1 haar laatste competitiewedstrijd in Terneuzen tegen De Schelde DG1, de nummer 4 van de competitie.

Het team had besloten het wedstrijdseizoen in stijl af te sluiten. Voor aanvang van een wedstrijd controleren de scheidsrechters altijd de nagels van de spelers. Onze meiden en jongens hadden besloten om hun nagels blauw (de teamkleur) te lakken. Iedereen was ruim op tijd aanwezig, zodat de laatste nageltjes konden worden voorzien van een mooi blauw laagje. Uiteraard deden ook onze coaches hier enthousiast aan mee! Bij de controle van de nagels waren de scheidsrechters even verrast, maar het werd enorm gewaardeerd dat het hele team zulke goed verzorgde mooie blauwe nagels had!

De eerste periode verliep rommelig, beide teams zaten niet in hun spel. Alleen Jorrit lukte het om de bal in het doel te krijgen. We gingen periode 2 in met een 0-1 voorsprong. Na een mooie voorzet van Bas bracht Lonneke de stand op 0-2. De Schelde reageerde met een succesvolle felle tegenaanval: 1-2. Nadat Lonneke de 1-3 had gemaakt scoorde de Schelde vanuit een spelhervatting de 2-3. Met goed positiespel en mooie voorzetten lukte het Bas, Jorrit en Lonneke om te scoren. Eindstand in de tweede periode: 2-7 voor DIO/Hieronymus DG1.

In periode 3 herpakte De Schelde zich en met goede aanvallen bestookten ze keeper Damian. De Schelde scoorde snel de 3-7. Via een aantal schitterende reddingen voorkwam Damian dat onze tegenstander kon scoren. Rick, Manley en Vito deden verdedigend goed werk en onderschepten steeds vakkundig de bal. Lars kreeg een kans en greep die met beide handen aan. Hij scoorde en bracht de stand op 3-8.

In de laatste periode speelde Saar zich steeds goed vrij, maar helaas lukte het haar niet om te scoren. Jorrit kreeg de bal wel 2 keer in het net. Met luttele seconden op de klok maakte De Schelde nog een doelpunt, maar DIO/Hieronymus DG1 had de eindoverwinning veiliggesteld. De 4-10 werd gevierd en ook de coaches moesten het water in. Blij, met blauwe nagels en een mooie overwinning op zak, reisden we af naar de dichtstbijzijnde Mac om dit mooie, succesvolle competitieseizoen af te sluiten. Tevreden en trots en op het bereiken van de derde plaats in de competitie keerden spelers, coaches en supporters huiswaarts.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur) of Robert Elst via jeugdcoordinatorwaterpolo@zpv-hieronymus.com (ZPV Hieronymus, Roosendaal).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief