Buurtbewoners laten het zich goed smaken. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Buurtbewoners laten het zich goed smaken. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Buurtbewoners genieten van paaslunch bij Albert Heijn

Door: Stella Marijnissen Algemeen

ETTEN-LEUR - Woensdag om 13.00 uur zou de paaslunch voor de buurtbewoners van Albert Heijn Pollemans aan het Burchtplein van start gaan. Maar om 12.30 uur stroomde het in paassfeer omgetoverde magazijn al vol. Niet alleen ouderen waren van de partij, ook gezinnen met kinderen lieten het zich goed smaken.

Studenten Tanee Wijnings en Kaya Spaan, beide werkzaam bij Albert Heijn achter de servicebalie, sprongen er meteen bovenop toen zij de oproep zagen van het hoofdkantoor om iets te organiseren voor de buurt rondom het thema Pasen. "Het sprak ons aan, mensen verbinden. We wilden het groots aanpakken." Er werden flyers aangeboden in de winkel en verspreid in de directe omgeving. Vervolgens stroomden de aanmeldingen binnen.

Eieren

Acht rijen tafels die plaats boden aan honderd gasten werden snel gevuld. Op het menu stonden uiteraard de lekkerste producten uit eigen winkel, vergezeld van koffie, thee, melk of een sapje, maar ook andere lokale leveranciers droegen hun worstenbroodjes, cakes en krentenbollen bij. Honderd eieren werden er de dag ervoor gekookt en paashaasje Lois uit groep acht van basisschool de Toverlaars, werd gestrikt door haar oma om chocolade eitjes uit te delen. De aanwezige kinderen konden, als ze uitgegeten waren, geschminkt worden en dat inspireerde ook de helpende medewerkers om zich te transformeren in paashazen.

Restjes

Tanee hoopt dat ze hiermee een goede indruk hebben gemaakt op de buurt. En volgens Kaya waren de voorbereidingen heel leuk, maar was de uitvoering het allerleukst. Tot slot van de lunch  werden er zakjes uitgedeeld om het overgebleven lekkers mee naar huis te nemen. "Zonde om weg te gooien", vonden de beide dames en de bezoekers vonden dat ook. Er werd eerlijk gedeeld.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief