Internos JO17-1 speler verschalkt twee Dongen verdedigers. FOTO FRED VAN TOLEDO
Internos JO17-1 speler verschalkt twee Dongen verdedigers. FOTO FRED VAN TOLEDO Foto: Fred van Toledo

Internos JO17-1 bezig aan geweldige reeks

ETTEN-LEUR - De voorjaarscompetitie van Internos JO17-1 loopt voor alsnog geweldig. In de eerste 6 wedstrijden werd nog geen enkel verliespunt geleden. Dat lijkt echter gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Een aantal teams liggen wat betreft niveau dicht bij elkaar. We zien elke week dat eigenlijk bijna iedereen van iedereen kan winnen maar ook verliezen.

Afgelopen zaterdag kwam de nummer 3, Dongen JO 17-2 op bezoek. Een sterk team dat zeker ging bewijzen waarom ze op de 3e plaats staan. Het begin van de wedstrijd was absoluut voor Internos. In de eerste 10 minuten werden helaas een 3-tal mooie aanvallen niet verzilverd De tegenstander was onder de indruk en deed enkele tactische wissels. Echter na een klein kwartier was het Noah die een mooie voorzet van Dhani met de borst aanneemt en beheerst binnen schiet. 1-0 Dongen heeft met name in de voorhoede een aantal zeer behendige spelers. Echter de verdediging van Internos is goed georganiseerd en geeft eigenlijk niets weg. Het spel gaat op en neer zonder dat beide ploegen echt uitgespeelde kansen kunnen creëren. Tot 10 minuten voor de rust opnieuw Noah goed doorgaat en wederom tot scoren komt. Ruststand 2-0.

Na rust krijgt Internos de wind in de rug. Echter na een klein kwartiertje spelen valt een voor het oog onschuldige voorzet van Dongen , onder invloed van de wind, onverwacht tussen 2 verdedigers in het doelgebied van Internos. Het lukt helaas niet om de bal tijdig weg te krijgen waardoor Dongen van dichtbij 2-1 kan scoren.Dongen ruikt zijn kans en even lijkt er een beetje onrust in het spel van Internos te sluipen. Echter korte tijd later is het Joni die met een subtiele beweging het spel opendraait en met een prachtige diagonale pass Kristian weet te bereiken. Die speelt vervolgens zijn directe man behendig uit en schiet schitterend raak in de verre hoek. 3-1. In het laatste kwartier van de wedstrijd kregen beide ploegen nog de nodige kansen Echter mede door goed keeperswerk van beide goalies blijft de stand tot het einde van de wedstrijd ongewijzigd. Een knappe prestatie tegen een sterke ploeg Met nog 4 wedstrijden voor de boeg staat Internos met 18 punten uit 6 wedstrijden bovenaan. Echter het kampioenschap is nog lang niet gespeeld. Men zal nog 4x vol aan de bak moeten om hopelijk aan het einde van de competitie zich zelf te kunnen belonen. We rekenen dan ook op veel supporters in de komende wedstrijden.

Internos JO19-1 speelt tegen Engelse Chesterfield Paaszaterdag 20 april. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Derby Internos – Unitas’30

Zaterdagavond 20 april om 19.30 uur treffen Internos en Unitas’30 Za1 elkaar op de Olympiade. De uitwedstrijd was het vooral vecht voetbal resultaat een 1-1 gelijkspel. A.s. zaterdag zal Internos graag winnen om de 4e plek te behouden of de 3e plek te veroveren. Na een goede reeks na de winsterstop heeft Internos uit de laatste 3 wedstrijden maar 1 punt kunnen behalen, een ongelukkige nederlaag bij Olympia’60 in Dongen, een tegenvallende 2-2 thuis tegen DVO’60 en een niet onverwachte maar wel geflatteerd verlies tegen koploper ONI in ’s Gravenmoer. Via een 3e of 4e plek hoopt Internos toch deelname aan de nacompetitie te bewerkstelligen. Op papier is Unitas’30 Za1 de makkelijkste tegenstander, daarna volgen nog Peursum, Merlijn en The Gunners die ook nog azen op nacompetitie.