Ilonka Kluytmans uit Alphen neemt hier met haar paard Queen Canna de nieuwe hindernis 'Boeken'. FOTO CEES VAN HAPEREN
Ilonka Kluytmans uit Alphen neemt hier met haar paard Queen Canna de nieuwe hindernis 'Boeken'. FOTO CEES VAN HAPEREN Foto: cees van haperen

Genieten op tweede dag Eventing Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Het scheelde wel een jas vergeleken met de eerste wedstrijddag een week eerder, maar toch prima weer voor de paardensport- en natuurliefhebber. Gelukkig heel de dag droog en af en toe piepte de zon er nog door. Het waas weer genieten aan het Schuitvaartjaagad.

Weer met zo’n tweehonderd deelnemers uit het hele land zoals Boxmeer, Noordwijkerhout, Broek op Langedijk, Hilversum en Rotterdam, maar ook uit Etten-Leur ( Sammie Aanraad, Esmee Hoek, Ilse van Sprundel, Melanie van de Graaf, Anne Roovers, Ilse van Dongen, Tanee Wijnings en Priscilla van der Westen) en de regio. Deze zondag was het de beurt aan de pony’s in de B, L en M klasse en de B paarden. Ook deze ruiters en amazones konden zich meten aan zo’n twintig spectaculaire hindernissen waaronder Houtschijven, Landhekken, Bosuitsprong, Strokarren, Boeken (eerbetoon aan de vorig jaar zomer overleden bekende eventer Jan van Beek uit Rijsbergen), de immer aanspekende Waterbak, Klompen en De Torens van het zo geroemde Etten-Leurse crosscountryparcours. Een schitterend circuit en dito deelnemers. Er werd weer gestreden op het scherpst van de snede om de winst van Eventing Etten-Leur binnen te halen, maar ook om belangrijke punten te vergaren om de Brabantse Eventing titel en de prestigieuze Bavaria 0.0 Trofee. ‘Eventing Etten-Leur’ behoort niet voor niets tot de top van de Nederlandse eventingwereld.

Alle uitslagen van afgelopen zondag zijn terug te vinden op www.eventingettenleur.nl.

Veel dank ook aan alle grondeigenaren, sponsoren en vrijwilligers die het mogelijk maken om zo’n geweldig evenement als Eventing Etten-Leur ieder jaar mogelijk te maken. Klasse!

En maandag was het weer alle hans aan dek om het omvangrijke parcours op te ruimen en de terreinen spic een span terug op te leveren aan de grondeigenaren, want ook dat hoort erbij. Voor deze werkers was er maandagavond dan ook weer de traditionele maar zeker welverdiende Chinese maaltijd. Volgend jar is er weer een nieuw rendezvous voor Eventing Etten-Leur op de ‘eerste twee zondagen van april’, dan overigens op zondag 5 april en maandag (tweede Paasdag) 13 april. De veertigste editie! Dat wordt in ieder geval een bijzondere jubileumuitgave.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief