Afbeelding
Foto: Familie Putter

Ksenia (9) heeft hersenstamkanker: vrienden starten crowdfunding

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De 9-jarige Ksenia Putter uit Etten-Leur is in Nederland uitbehandeld. Het meisje lijdt aan hersenstamkanker. Haar vooruitzichten zijn ronduit slecht. Gelukkig zijn er in Amerika wel behandelmogelijkheden.

Daarom is Ksenia dinsdag met haar ouders en tweelingbroer naar New York vertrokken. Daar volgt ze een speciaal traject voor patiëntjes met hersenstamkanker in een academisch ziekenhuis.

"Deze behandeling, het verblijf en de reis kosten heel veel geld. We willen niet dat Ksenia's ouders zich daar zorgen om moeten maken. Ze hebben meer dan genoeg aan hun hoofd. Daarom zijn we een crowdfundingsactie begonnen", vertelt Natasja Mensen. Zij is samen met vier andere moeders in actie gekomen om geld in te zamelen. Namens hen doet ze het woord. 

Streefbedrag

In totaal hopen ze 70.000 euro op te halen. De eerste 3.800 euro is inmiddels binnen:  "We zijn net van start, maar we zitten boordevol plannen voor actie. Onze dochters zijn goed bevriend met Ksenia. We wilden gezamenlijk met hen iets doen. Samen sterk geeft hoop."

Ksenia kreeg in februari de diagnose hersenstamkanker. In het Máxima Medisch Centrum in Utrecht werd ze zes weken bestraald en kreeg ze experimentele medicatie. Tussendoor ging Ksenia zoveel mogelijk naar school, omdat ze zo weinig mogelijk wilde missen. Ook vierde ze haar negende verjaardag met vriendinnetjes

Hoop

Helaas hebben de behandelingen in Utrecht niet het gewenste effect gehad. De tumor is niet geslonken, maar juist gegroeid. Alle hoop is nu gericht op de behandelingen in New York. Mocht er geld overblijven, dan wordt dat gedoneerd aan Stichting Semmy (voor onderzoek naar hersenstamkanker) of KiKa (voor onderzoek naar kinderkanker).

Doneren kan via https://www.doneerdoel.nl/actie/1812/samen-sterk-geeft-hoop. Wilt u een actie opzetten? Mail dan naar Samensterkgeefthoop@outlook.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief