De jeugd van Constantia tijdens een eerder concert.
De jeugd van Constantia tijdens een eerder concert. Foto: Femke Nouws

Interactief concert Innerwheel samen met Constantia

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zondag 19 mei organiseert Innerwheel samen met muziekvereniging Constantia een concert in de Nieuwe Nobelaer voor de hele familie. Luisteren, kijken, zelf muziek maken, oefenen én meespelen met een groot orkest, het kan allemaal deze middag.

Innerwheel en Constantia willen de jeugd inspireren om zelf muziek te maken. Het eerste deel van het concert is dan ook gericht op de jeugd: er wordt een mooi sprookje voorgelezen, dat door muziek en beeld extra leuk en spannend wordt gemaakt. De muziek in dit eerste deel van het concert wordt voornamelijk gemaakt door de jeugdleden van Constantia met het Opleidingsorkest, het Klein Orkest en de slagwerkgroep Mini-Stixx. De muziek zal zeker herkenbaar zijn voor de kinderen.

In de pauze kunnen kinderen (én volwassenen) zelf muziekinstrumenten uitproberen. Na de pauze mogen kinderen onder leiding van een slagwerkdocent aan de slag met het oefenen van een muziekstuk samen met een slagwerkdocent. In de grote zaal gaat het concert verder met een optreden van het Groot Orkest en slagwerkgroep STIXX onder leiding van dirigente Arlette Zwaans.

Informatie
Het concert begint om 14.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via leden van Innerwheel of Constantia, te bestellen via de email door een berichtje te sturen aan iiw.nl.ettenleur@gmail.com of voor aanvang van het concert. Kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis toegang. De opbrengsten van de kaartverkoop zijn bestemd voor de jeugdafdeling van Constantia.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief