Amateurs door de bocht. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Amateurs door de bocht. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Geslaagde Tour de Leur

ETTEN-LEUR - Tour de Leur was een uitstekend geslaagd sportief wielerevenement. Na de aftrap met de Servais Knaven Classic een week eerder was zondag Leur aan de beurt om wielrenminnende plaatsgenoten langs het parcours te verzamelen. Het weer was perfect en de renners deden hun uiterste best om zo snel mogelijk door Leur te racen.


Voor de diverse criteria in de Tour de Leur, in samenwerking met de Brabantse Wieler Federatie (BWF), was meer dan genoeg belangstelling. Zo geeft Leur mede een start aan het wielerseizoen van Etten-Leur dat hiermee inmiddels een belangrijke plaats inneemt in de wielrenwereld.

Valpartijen

Bij de vijftig-plus recreanten ging het aanvankelijk mis. Een fikse valpartij zorgde voor een aantal gewonden waarvan er een met een gebroken sleutelbeen. Ook bij het volgende criterium, vijftig min, ging het even mis maar daar bleef het bij wat schaafwonden. De EHBO-ers stonden paraat en leverden adequaat hun eerste hulp. De nummer een bij vijftig-plus was Tonny Berends uit Gorkum, bij de vijftig-min eindigde Frank Mertens uit Hoogstraten als eerste. Het was niet de enige overwinning van de Belgische deelnemers.

Strijd

Het volgende criterium, die van de amateurs, zorgde voor een verbeten strijd en ook daar was België oppermachtig. De eerste plaats was voor Philippe de la Montagne, die zijn podium deelde met zijn landgenoten Thomas Leys en Wim van Roey. Etten-Leurs favoriet Guus de Graauw kon daarop helaas geen plaatsnemen. Hij nam dit jaar voor de vijfde keer deel aan Tour de Leur en sprak zijn waardering uit voor het parcours. "Beter als vorig jaar" vond hij "er zitten niet zo veel bochten in en het rolt beter."

Indrukwekkend

Door de valpartijen werd het programma iets aangepast. Bij de deelnemers onder de vijftig werd het 1.940 meter lange parcours met vijf rondes ingekort. Bij het amateurs criterium idem dito zodat de ID renners op tijd hun rondjes konden rijden. Die mannen en vrouwen deden hun uiterste best op hun fietsen, waaronder een tandem, en volbrachten zo indrukwekkend hun twaalf ronden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief