Selene en Nadja Wortel werden beide Nederlands Kampioen in de categorie 20+.
Selene en Nadja Wortel werden beide Nederlands Kampioen in de categorie 20+. Foto: -

Selene en Nadja Wortel winnen Nederlandse mastertitels

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Van 2 tot en met 5 mei stonden de Open Nederlandse Master Kampioenschappen (ONMK) op het programma in de Amarena in Amersfoort. Dit is het NK voor masterzwemmers. Aangezien je in het zwemmen al master bent vanaf je 20e mochten Selene (22 jaar) en Nadja (20 jaar) Wortel uit Etten-Leur meedoen in de categorie 20 tot 25 jaar. En niet zonder succes.

Selene begon het toernooi op vrijdag met een knal. Op de 50 meter schoolslag zwom ze een nieuw kampioenschapsrecord met 34.20! Dit was genoeg voor de gouden medaille bij de masters 20+.Op de 200 meter wisselslag tikte ze als eerste aan van het hele veld. Met 2.29.62 werd ze Nederlands Masterkampioen bij de dames 20+.

Op zondag sloot Nadja zich bij Selene aan. Ze startten beide op de 100 meter schoolslag. Selene won de zilveren medaille en Nadja de bronzen. Daarnaast zwom Selene de 50 meter vrijeslag, ook hier tikte ze als tweede aan en won de zilveren medaille. Nadja behaalde haar eerste gouden medaille in het mastercircuit. Op de 50 meter rugcrawl tikte ze aan na 32.78 seconden. Hiermee was ze de snelste bij de dames 20+. Beide dames mogen zich dit jaar dus Nederlands Masterkampioen noemen.

Op 18, 19, 25 en 26 mei staat het volgende toernooi op de planning: de Zuid-Nederlandse Zomerkampioenschappen. Meer informatie of een keer meetrainen: www.zpv-hieronymus.com.