Perla Nieuwboer. FOTO DENNIS BLAAK
Perla Nieuwboer. FOTO DENNIS BLAAK Foto: Dennis Blaak

Heldhaftige overwinning voor Tennisclub Etten

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Na een korte tussenstop vanwege de meivakantie was het afgelopen zondag speeldag 4 van 7 voor het Hoofdklasse team van Tennisclub Etten. Na het verlies in de derde ronde was het nu thuis voor eigen publiek tijd voor revanche!

De Belgische Victoria Kalaitzis deed voor het eerst mee en dat deed ze zeer goed. Ze won met 6-2 6-2 van Dido Blonk. Perla Nieuwboer moest in de andere damesenkel haar meerdere erkennen in Miriam Westerink met 6-7 3-6.

Bij de herenenkels waren er 2 zeer spannende wedstrijden die allebei in 3 sets beslist werden. André van der Bijl verloor in de 3e set met 6-4 van Brian de Vrind en Alexander Kneepkens won in de 3e set met 6-4 van Michael-John Every. Na de enkels waren de punten dus gelijk verdeeld in een 2-2 tussenstand.

De damesdubbel was één van de spannendste wedstrijden van de dag en deze wonnen Perla en Victoria heldhaftig en met stalen zenuwen in de supertiebreak met 10 tegen 7. Ook de heren Julian Prins en Alexander wonnen hun partij in 2 sets.

Vervolgens, in de mixen, hadden André en Perla in Brian en Miriam 2 zeer sterke tegenstanders en ze verloren deze partij met 1-6 2-6. Julian en Victoria wonnen vrij eenvoudig de laatste partij van de dag van Michael-John en Annick Verhaar met 6-1 6-4.

Einduitslag dus 5-3, een uitstekend resultaat! Onder aanmoediging van toeschouwers en sponsors werd Tennisclub Etten luid toegejuicht tijdens de wedstrijden wat de sfeer op de vereniging zeer aangenaam maakte. Volgende week zondag 19 mei spelen ze uit in Heerhugowaard!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief