De spelers van JO7-2, Emma, Daan, Jens, Teun en Lize. Milou ontbreekt op de foto. FOTO COLINDA VAN GELOOF
De spelers van JO7-2, Emma, Daan, Jens, Teun en Lize. Milou ontbreekt op de foto. FOTO COLINDA VAN GELOOF Foto: Colinda van Geloof

Eén overwinning voldoende voor kampioenschap DSE

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De wedstrijd voor komende zondag tussen DSE en NSV is een wel heel bijzondere. Immers, voor het eerst in het bestaan kan DSE de 3e klasse bereiken. Met nog 2 wedstrijden te gaan is 1 overwinning voldoende om kampioen te worden, omdat DSE 5 punten voorstaat om nummer 2 Sprundel.

Ook voor NSV zijn de belangen erg groot. Bij een overwinning van NSV op DSE zijn zij kampioen van de 3e periode. Omdat NSV in die periode 5 punten voorsprong heeft op Sprundel en Grenswachters, hebben zij in de 2 resterende wedstrijden ook aan 1 overwinning voldoende om periodekampioen te worden. Een gelijkspel tussen DSE en NSV zou zelfs voor beide teams voldoende zijn om kampioen resp. periodekampioen te worden. DSE is daarbij afhankelijk van het resultaat van Sprundel die uit naar degradatiekandidaat HSC’28 moet; Sprundel mag dan niet winnen. NSV is naast het resultaat van Sprundel ook nog afhankelijk van Grenswachters die thuis tegen Achtmaal moet. Beide laatste teams strijden ook om lijfsbehoud.

Kortom er staat DSE een zinderende zondag te wachten. Gezien het belang voor ook NSV wordt een grote opkomst verwacht. Komt allen dus DSE steunen.

DSE Belle Fleur-cup

Komende zondag vindt ook nog als vooractiviteit voor de wedstrijd DSE-NSV de 5e en laatste ronde plaats in de strijd om genoemde cup. Het belooft een spannende finaleronde te worden. Immers de verschillen tussen de nummers 1 en 14 bedraagt slechts 8 punten. Met nog in dit toernooi 5 wedstrijden te gaan waarin dus maximaal 15 punten zijn te verdienen, is dus nog alles mogelijk. Bij het gelijk eindigen van (één van de) eerste 3 plaatsen (gebeurde vorig seizoen) worden er strafschoppen genomen.

De aanvang van het toernooi is om 11.15 uur, de spelers dienen 11.00 uur aanwezig te zijn waarna de teamindelingen bekend worden gemaakt. Rond 12.45 uur is het toernooi klaar. Aansluitend zijn er voor de spelers de welbekende frietjes, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt. Tot slot kunnen de spelers met de teams van beide elftallen bij de aanvang van de wedstrijd DSE-NSV het veld mee oplopen.

JO 7-2

Afgelopen zaterdag was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Gloria uit Baarle-Nassau. De vorige wedstrijd werd nipt gewonnen door DSE en was erg spannend, dat beloofde wat voor deze wedstrijd. Helaas kon Milou niet aanwezig zijn waardoor de wedstrijd gelijk begon met 5 tegen 5. De eerste kans van de wedstrijd was er gelijk een voor DSE en werd door Lize met een snoeiharde pegel in de bovenhoek benut! Knap schot hoor Lize! Na wat kansen over en weer wist Teun ook nog 2 keer het net te vinden en ook Jens wist met een mooie passeerbeweging de keeper van de tegenstander te verschalken. Dankzij goed verdedigend werk van Emma en Daan gingen we de laatste minuten van de wedstrijd in met een tussenstand van 4-4. Helaas moest Teun vanwege een opgelopen blessure even adem happen aan de kant en uit deze man meer situatie wist de tegenstander te scoren. Deze wedstrijd werd nipt verloren maar reuze goed gespeeld hoor DSE JO7-2. Aankomende zaterdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief