De winnaar van de dagprijs, Johan Hultermans.
De winnaar van de dagprijs, Johan Hultermans.

Eerste wedstrijd zaterdagochtendcompetitie HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Veertien deelnemers hebben zaterdag 11 mei elkaar bestreden tijdens de eerste wedstrijd van onze zaterdagmorgencompetitie. Het was fris maar gelukkig bleef het tijdens de gehele wedstrijd droog. De vangsten waren in de Leurse haven, daar werd deze wedstrijd gevist, minder dan de deelnemers de laatste tijd gewend waren in de Schoenmakershoek. De paaitijd van de vissen die nog gaande is en het koude weer zijn hier ongetwijfeld de belangrijkste oorzaak van. Gelukkig hoefde geen enkel deelnemer zonder vis naar huis en dat is wel eens anders geweest.

In vak A had Michael van Ginneke aan drie vissen met een waarde van 88 punten voldoende om de eerste plaats in zijn vak voor zich op te eisen. Cees Damen ving samen met Louis Melisse de meeste vissen in dit vak, namelijk zes stuks maar deze waren gemiddeld een stuk kleiner dan de vissen van Michael waardoor Cees met 66 punten genoegen moest nemen met plaats twee. Jef Roovers maakte met drie vissen en 58 punten het podium in dit vak compleet.

In vak B behaalde Henk Kokke het hoogste puntentotaal van alle deelnemers -170 – wat hem de eerste plaats in zijn vak opleverde. Hij realiseerde dit puntentotaal door vier vissen te vangen. Voor Bart Klep de eer om de meeste vissen van de dag te vangen, acht stuks, goed voor 161 punten en plaats twee. Johan Hultermans had aan één vis voldoende om derde te worden in zijn vak. Hij deed dit door de grootste vis van de dag te vangen, een mooie brasem met een waarde van 98 punten die hem ook nog eens de eerste dagprijs van deze competitie opleverde. De dagprijs wordt tijdens deze competitie wekelijks uitgereikt aan de deelnemer die de grootste vis van de dag vangt. Voor de geïnteresseerde kan ik nog melden dat een vis van 98 punten een lengte heeft van 54 cm.

De volledige uitslag

Vak A: 1. Michael van Ginneke 88 pnt; 2. Cees Damen 66 pnt; 3. Jef Roovers 58 pnt; 4. Louis Melisse 51 pnt; 5. Cees Maas 26 pnt; 6. Cees van Gastel 22 pnt; 7. Arend lammerse 20 pnt.

Vak B: 1. Henk Kokke 170 pnt; 2. Bart Klep 161 pnt; 3. Johan Hultermans 98 pnt; 4. Cees van Gils 95 pnt; 5. Peter Mathijssen pnt; 6. Ad Voermans 31 pnt; 7. John Mathijssen 15 pnt.

Programma

Donderdag 16 mei: tweede wedstrijd zomeravondcompetitie. Vissen van 18:45 tot 20:45 uur in de Schoenmakershoek. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.

Zaterdag 25 mei: Nationale hengeldag voor de jeugd aan de vijver in de Schoenmakershoek. Voor meer informatie verwijs ik naar onze website www.dekleinevoorn.nl.

Donderdag 30 mei: Driekamp bij ESOX in Lage Zwaluwe. Vissen van 8:45 tot 11:45 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief