Gebouw XL in Etten-Leur.
Gebouw XL in Etten-Leur. Foto: Quinten van de Rhoer

Gelukskunst in Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Wanneer is geluk gelukt? Die vraag vormt dit seizoen de rode draad in het jaarprogramma van de stichting Zin in Etten-Leur. We zoeken antwoorden in cultuur, in zingeving, in spiritualiteit, in kunst en filosofie, maar vooral ook bij elkaar. Op dit moment zijn we bezig met een groot project: de kunstexpositie Geluk(t).

We hebben aan inwoners van Etten-Leur en verschillende organisaties de vraag naar geluk voorgelegd. Er zijn discussies gevoerd over wat geluk nu eigenlijk is. Hoe het voor iedereen anders kan zijn. Maar ook als er geen geluk is en er verdrietige momenten zijn is dat besproken. Zo goed te luisteren naar elkaar is heel waardevol gebleken. We hebben zelf workshops georganiseerd in gebouw XL met de vraag: Welke creatievelingen gaan aan de slag met het thema geluk? Binnenkort komt alles samen in één grote kunst uiting door en voor inwoners van Etten-Leur.
In gebouw XL zullen onder andere inzendingen te zien zijn van verschillende groepen van basisschool De Klankhof, Basisschool D’n Overkant en Basisschool de Vincent. Bewoners van het Hooghuys hebben een indrukwekkend filmproject gemaakt. Vanuit de Mariaparochie is er een bijdrage van het ouderenpastoraat van de Leur en van communicanten van beide kerken. En er is nog veel meer! Individuele inwoners van Etten-Leur brachten ons tekeningen, gedichten, schilderijen, gevouwen kraanvogels en prachtige getuigenissen over het onderwerp geluk. Het thema raakt iedereen. Gebouw XL, stationsplein 25. Ingang via Lenti & Contenti.

Kunstexpositie
In de Lambertuskerk is de kunstexpositie rond het thema Geluk(t) van vmbo-leerlingen van het Munnikenheidecollege college te zien. Op deze locatie is er gelijktijdig een fototentoonstelling van Art2Gether door leerlingen van de Munnikenheide en de K.S.E rond het thema de Cirkel van het Leven. Lambertuskerk, Markt 60.
Van 8 tot en met 16 juni maken Zin in Etten-Leur en Art2Gether samen een kunstroute die loopt langs de kunstexpositie Geluk(t) en de Cirkel van het Leven in gebouw XL, de Lambertuskerk en de Nieuwe Nobelear (hier ziet u de vrije inzendingen van de fototentoonstelling de Cirkel van het Leven)
Alle locaties zijn open van 13.00-17.00 uur.

Opening
Expositie Geluk(t) opent feestelijk op 7 juni met de huiskamervoorstelling Gelukszoekers van Willem Producties in gebouw XL, Stationsplein 25 In deze solovoorstelling worden de levensverhalen van twee vrouwen door elkaar gevlochten die in 1950 op het punt staan te emigreren en vertrekken naar New York. Voor de voorstelling op 7 juni moet je je van tevoren aanmelden via onze website, www.zininetten-leur.nl waar je ook de informatie vindt. De voorstelling begint om 20.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief