Vlnr Jan Paantjes, Miranda de Vries, Hilda Vliegenthart, Colinda Vergouwen. Op voorgrond Amber Janssen en Jans van Baal.
FOTO STELLA MARIJNISSEN
Vlnr Jan Paantjes, Miranda de Vries, Hilda Vliegenthart, Colinda Vergouwen. Op voorgrond Amber Janssen en Jans van Baal. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Nieuwe Nobelaer presenteert programma

ETTEN-LEUR - Directeur/bestuurder Hilda Vliegenthart zei trots te zijn op cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer. In de 2D ruimte van het gebouw werd donderdag het nieuwe programmaboekje voor het seizoen 2019-2020 uitgereikt aan burgemeester Miranda de Vries en scheidend wethouder Jan Paantjens. Ook Amber Janssen en Jans van Baal ontvingen een exemplaar. Traditiegetrouw werd teruggeblikt en vooruitgekeken.


Na het welkomstwoord van Vliegenthart zorgde Amber Janssen op cornet voor een muzikaal intermezzo. Zij staat samen met Etten-Leurs voorleeskampioen Jans van Baal op de voorpagina van het nieuwe programmaboekje. Het seizoen 2018-2019 bleek een succesvolle, zoals de cijfers toonden. Zo steeg onder andere het bezoekersaantal van het theater van 20.000 naar 27.000, gaf de afdeling kunsteducatie les aan 900 cursisten en gaf zelfs het ledental van de bibliotheek een lichte stijging te zien. De samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties zoals Avoord, Stichting Adriaan van Bergen, de Voedselbank, de Harold van Zundert Stichting en stichting Leergeld werd geïntensiveerd.

Pinnen

Controller Michel van der Hoeven gaf aan dat de financiële situatie van Nieuwe Nobelaer gezond is. Het cultuurcentrum gaat met ingang van 1 juli 2019 over op 'cashless.' Alleen pinnen dus. "We hebben een proef gedaan tijdens carnaval en dat is zeer goed bevallen. Het scheelt een hoop tijd voor het personeel."

Pop-up workshop

Zoals gebruikelijk bevat het bibliotheekprogramma een groot aantal activiteiten. Het programma cursussen, dat toegelicht werd door Willeke Rosdorff, kent een aantal nieuwe onderdelen waaronder pottenbakken en pop-up workshops. Die workshops zijn bedoeld om te voldoen aan de spontane vraag van bezoekers.

Theater

Gedurende de presentatie las Jans van Baal voor uit een boek van de Britse auteur Roald Dahl die ook een kookboek schreef. Adjunct-directeur Colinda Vergouwen onthulde dat uit dat kookboek een diner zal worden samengesteld dat in de bibliotheek zal worden geserveerd voor een beperkt aantal inschrijvers. Het theaterprogramma bevat een kleine honderd voorstellingen waaronder, wegens het overweldigende succes van Het Zwanenmeer, dit jaar balletvoorstelling De Notenkraker. Daarnaast is er een keur aan professionele theatervoorstellingen en concerten en de uiterst succesvolle voorstellingen van lokale groepen.

Brochure

De brochures werden overhandigd aan burgemeester Miranda de Vries en wethouder Jan Paantjens die in zijn dankwoord aangaf dat dit de laatste officiële verrichting voor hem was als tijdelijk wethouder van de gemeente. Hij zal opgevolgd worden door Ger de Weert die eveneens aanwezig was. Als laatste nieuwtje werd een nieuwe website aangekondigd en een nieuw ticketsysteem dat gebruikersvriendelijker is. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief