Afbeelding
Foto: Jack Konings

Brede school De Vleer krijgt groen schoolplein

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Brede school De Vleer krijgt een groen schoolplein. De gemeente Etten-Leur stelt een bedrag van 7.000 euro beschikbaar voor het verduurzamingsproject.

"Vroeger bestonden alle schoolpleinen uit tegels. Dat past niet bij een gezonde omgeving. Regenwater kan ook moeilijk weg in een stenen omgeving. In een groene omgeving is dit veel minder een probleem", legt wethouder Kees van Aert uit. Daarnaast past het project in de klimaatambities van het college van burgemeester en wethouders. Een groene omgeving zorgt voor meer biodiversiteit en kan ook worden gebruikt voor leerlingeneducatie en bewustwording.

Het vernieuwde schoolplein is een op zichzelf staand project dat vanuit de samenwerkende instellingen op De Vleer wordt vormgegeven. Op de brede school zijn de katholieke basisschool De Hofstee en de openbare basisschool De Springplank gevestigd.

Cofinanciering

Niet alleen de gemeente draagt bij aan het nieuwe groene schoolplein van De Vleer. Het Prins Bernhard Cultuurfonds trekt een bedrag van 13.000 euro uit. "Het is mooi dat de scholen cofinanciering zoeken", vindt Van Aert. Het geld is niet alleen nodig voor de aanplant van het groen. Er komen bijvoorbeeld ook duurzame speeltoestellen die goed passen in een natuurlijke omgeving.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief