Afbeelding
Foto: Facebook DSE Thuis en Uit

Voetbalclub DSE schrijft historie: promotie naar derde klasse

Door: Monique Jansen OUD Sport

ETTEN-LEUR – Voetbalclub DSE schreef zondag historie. De club werd voor het eerst kampioen in de vierde klasse en dwong daarmee promotie af naar de derde klasse. Het eerste elftal van DSE won met maar liefst 4-1 van NSV en zette daarmee een kroon op het voetbalseizoen.

De wedstrijd begon uitermate spannend toen Ronnie Kerstens NSV al in de eerste minuten op voorsprong zette. De spelers van DSE werden onmiddellijk wakker. Pjotr Hendrickx zorgde kort daarna voor de gelijkmaker. Een paar minuten later zette hij DSE op een voorsprong van 2-1. Zijn broer Kjell tekende voor de 3-1. DSE kreeg nog veel meer kansen, maar wist die niet allemaal te benutten. Uiteindelijk maakte Pjotr het feest compleet door de 4-1 te scoren.

In topvorm

"Pjotr is op dit moment in topvorm. Voor onze club is hij topscoorder en  dat wordt hij waarschijnlijk ook van deze competitie", vertelt trainer Willem Lambregts. Hij benadrukt dat het gehele eerste team momenteel bijzonder goed presteert: "Dat is heel bijzonder, want we hebben een jong team. De huidige selectie telt één speler van 31 jaar en twee van 26 jaar. De rest is allemaal onder de 21 jaar. Bijzonder is dat alle voetballers –op één na- allemaal uit de eigen jeugd van DSE komen. De ploeg is bijzonder leergierig. Het is voor mij als trainer heel fijn om met deze jongens samen te werken."

Honkvaste spelers

Het eerste elftal vormt dan ook een hechte vriendengroep. De spelers zijn honkvast en beschikken allemaal over een blauw DSE-hart. De club is ook groeiende. Het aantal jeugdvoetballers is het afgelopen flink jaar toegenomen. De selecties laten allemaal potentie zien voor de toekomst.

Lambregts benadrukt dat het kampioenschap een prestatie is van de hele club: "Iedereen draagt zijn steentje bij. We beschikken ook over een hele trouwe supportersgroep 'de Blue White Army'die elke wedstrijd meegaat. Zij zorgen altijd voor extra sfeer. Bij een uitwedstrijd staan er soms meer DSE-fans aan de kant dan van de thuisploeg!"

Klaar voor derde klasse

Ook Lambregts zelf is trouw aan DSE. Hij trainde vier jaar lang het tweede elftal van DSE. Dit seizoen was hij voor het eerst hoofdcoach van het eerste. Helemaal onbekend was hij niet met het eerste elftal, omdat hij al twee jaar assisteert. De coach heeft veel vertrouwen in het avontuur in de derde klasse: "Het team is er klaar voor. Alle spelers gaan mee over. Ze nemen hun ervaring mee. Ook beschikken ze over een bijzonder stuk slimheid waarmee we de wedstrijden ingaan."

Feestje

De spelers en supporters van DSE hebben het kampioenschap zondag uitbundig gevierd. Ze begonnen hun feest in de kantine om uiteindelijk in café De Klomp te eindigen. Ook maandag en dinsdag wordt er nog uitgebreid stilgestaan bij deze unieke prestatie.  

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief