Bevrijdingsfeest in Etten en Leur 1945.
Bevrijdingsfeest in Etten en Leur 1945. Foto: onbekend

Activiteiten Heemkundekring Jan uten Houte

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - In het centrum van het kleurrijke Etten-Leur presenteert op zondag 26 mei de 'couleur locale' zich met een grote diversiteit aan activiteiten. Onze Heemkundekring tref je aan in het Winkelcentrum nabij de ingang aan het Burchtplein. Hier krijg je alle informatie over de werkgroepen en de heemkundige activiteiten en kan je op de foto met een legerjeep uit de tweede oorlog.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de tentoonstelling die op 26 oktober in het winkelcentrum geopend zal worden: ’75 jaar Bevrijd’. Heb je informatie die je met anderen wilt delen vertel dit dan aan de mensen van de Heemkundekring. Zij zorgen dat deze voor het nageslacht worden vastgelegd. De Heemkundekring kleurt de historie van onze gemeenschap.

Direct naast onze stand tref je het Nederlands Drukkerij Museum aan met een drukpers vanuit de tweede wereldoorlog waarop toendertijd documenten van het verzet werden gedrukt. Ook zij openen in oktober een tentoonstelling die gewijd is aan de tweede wereldoorlog. Nu al bijzondere verzetsstukken aanschouwen kan in de tentoonstelling van Maarten Toonder in het Drukkerijmuseum.

Aansluitend worden schilderijen tentoongesteld door de Schildersclub De Linde en zijn enkele leden aan de slag met nieuwe schilderwerken. Kinderen kunnen hier hun schilderkunsten tonen en Etten-Leur Kleuren.

Genealogie-avond

Op woensdagavond 5 juni kan men tussen 19.30 tot 22.00 uur weer terecht in het Streekmuseum Etten+Leur aan de Markt 59 voor alle informatie en hulp op het gebied van genealogie/ stamboomonderzoek. Deskundige vrijwilligers van de Heemkundekring zijn dan aanwezig om u te helpen bij het gestructureerd zoeken naar zaken voor uw stamboom. Toegang is gratis, alleen voor de drankjes wordt een kleine vergoeding gevraagd. Meer informatie op de website www.hetwithof.nl of bij vrijwcoord@janutenhoute.nl. Voor de inmiddels gescande bidprentjes kan men terecht op www.hetgeheugenvanettenenleur.nl. Ook daarover kan men op de inloopavonden alle informatie krijgen.

Havenfeesten

Op vrijdag 6 en zondag 7 juni worden de Havenfeesten op de Leur gehouden. Ook daar is onze Heemkundekring weer met een stand aanwezig.

Begraafplaatsen op de Leur

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt op 8 en 10 juni de dag van de begraafplaatsen op de Leur gehouden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief